R5 2600 Sistem Boşta Sıcaklığı Değerleri

Makaleler
1
Merhabalar. Sistemim ortalama bu derecelerde dolaşıyor. Format atmadan önce daha düşüktü değerler ki büyük ihtimalle bir ara fan hızlarını yükseğe ayarladığım için. Boştayken bu değerler normal mi acaba? Fan hızları vs fix nasılsa öyle.
Sistemim;
Ryzen 5 2600
TUF B450 PLUS GAMING
GTX 1070 Ti
16 GB 3200MHz
Dark Spartan (650W +80)
sicaklik.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci bende de var. Boşta bu kadar olmasa da 55 derecenin altına düşmüyordu. Bios ayarlarından Boost Mode kapalı yaptım. İşlemci stok olarak 3.4 GHZ'e sabitledi ki, bu güncel oyunlar için gayet yeterli. Şu an 40 dereceyi geçmiyor, yük altında 61 dereceyi bulmuyor.

Bu değerler boşta normal değil. Kasanın soğutması hava akışı nasıl? Ayrıca Biostan herhangi bir ayar yaptınız mı hız aşırtma gibi ?

Kasa içi kablolama nasıl? Fan var mı ve fanlar hangi yönlere bakıyor?
2 üst 2 ön 1 arka fan mevcut. Biostan herhangi bir ayar yapmadım fakat herhangi bir fan da ayarlamadım şöyle dönsün böyle dönsün diye. Format atmadan önce ayarlıydı da doğru ayarlamak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Ondan dolayı formattan sonra ellemeden buraya danışıyorum.
Fan hızlarını yükseğe ayarlamak daha serin tutar gibi geliyor. Stok fan mı takılı ?
Evet stok fan mevcut.
Aynı işlemci bende de var. Boşta bu kadar olmasa da 55 derecenin altına düşmüyordu. Bios ayarlarından Boost Mode kapalı yaptım. İşlemci stok olarak 3.4 GHZ'e sabitledi ki, bu güncel oyunlar için gayet yeterli. Şu an 40 dereceyi geçmiyor, yük altında 61 dereceyi bulmuyor.
O özelliği bulamıyorum. Base 3.4 GHZ ayarlı fakat boşta bile 3.6-3.7 GHZ'leri buluyor. Eğer o ayarı kapatıp fanları da ayarlarsam sorun çözülür diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı