Başlıkta yazdığım gibi bilgisayar boştayken kendini resetliyor. Windows içerisinde gezerken YouTube'dan ya da Netflix'den bir şeyler izlerken bilgisayarım kendini resetliyor. Ancak oyun oynarken herhangi bir problem yok. RAM, ekran kartı, işlemci tek tek stres testine soktum. 5-10dakikalık testler değil gece bırakıp sabah baktım ve testler devam ediyordu. Asıl problem burada başlıyor. Bilgisayar yük altındayken herhangi bir problem bulunmamakta. Sadece güç istemediği zorlanmadığı zamanlarda kendini resetliyor. Kendisini resetlemesinin bir zamanı yok. Bazen 5dk bazen 2saat. YouTube'dan video izlemek için arka planda oyun açık bırakıyorum
kendime oyun bilgisayarı topladım ve gerçekten de oyun bilgisayarı oldu. Oyun oynamazsam trip atıyor
. Geçici 2 adet çözümüm var. Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartının driver devre dışı bırakıyorum ya da arka planda bilgisayarı yoracak bir oyun açıyorum. Garantiye 5 sefer gönderdim problem yok deyip her seferinde geri gönderdiler. Tanıdığım tüm bilgisayar tamircilerine götürdüm kimse sorun bundan kaynaklı diye bir çözüm sunamadı. Sıcaklık dereceleri gayet normal. Son umudum burası artık. Sistem bilgilerim aşağıda.
İşlemci R5 2600.
Ekran kartı RX590 n+ s. E
Anakart Gigabyte AX370M DS3h.
Adata XPG Gammix D30 8x2 16 GB 3000MHz DDR4 RAM.
PSU Cooler Master 500W 80+