R5 2600 sistem boştayken resetliyor

Caner0

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta yazdığım gibi bilgisayar boştayken kendini resetliyor. Windows içerisinde gezerken YouTube'dan ya da Netflix'den bir şeyler izlerken bilgisayarım kendini resetliyor. Ancak oyun oynarken herhangi bir problem yok. RAM, ekran kartı, işlemci tek tek stres testine soktum. 5-10dakikalık testler değil gece bırakıp sabah baktım ve testler devam ediyordu. Asıl problem burada başlıyor. Bilgisayar yük altındayken herhangi bir problem bulunmamakta. Sadece güç istemediği zorlanmadığı zamanlarda kendini resetliyor. Kendisini resetlemesinin bir zamanı yok. Bazen 5dk bazen 2saat. YouTube'dan video izlemek için arka planda oyun açık bırakıyorum kendime oyun bilgisayarı topladım ve gerçekten de oyun bilgisayarı oldu. Oyun oynamazsam trip atıyor . Geçici 2 adet çözümüm var. Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartının driver devre dışı bırakıyorum ya da arka planda bilgisayarı yoracak bir oyun açıyorum. Garantiye 5 sefer gönderdim problem yok deyip her seferinde geri gönderdiler. Tanıdığım tüm bilgisayar tamircilerine götürdüm kimse sorun bundan kaynaklı diye bir çözüm sunamadı. Sıcaklık dereceleri gayet normal. Son umudum burası artık. Sistem bilgilerim aşağıda.

İşlemci R5 2600.
Ekran kartı RX590 n+ s. E
Anakart Gigabyte AX370M DS3h.
Adata XPG Gammix D30 8x2 16 GB 3000MHz DDR4 RAM.
PSU Cooler Master 500W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmayı denediniz mi? Belki driver problemi olmuştur.

Format atmayı denediniz mi? Belki driver problemi olmuştur.
Evet hocam sistemi yıllardır bu şekilde kullanmaktayım. Aldığımdan beri sayamadığım kadar formatladım.

Bu arada anakart bios güncelleştirmesi ve ekran kartımın vbios günceleştirmelerini yaptım. Tüm sürücülerim güncel. Konuyu açtığımdan beri takip ettim 4 kere daha resetledi. Aralarındaki zaman belirsiz. Random zamanlarda resetleniyor.

Recep Baltaş bir konuda ekran kartının gpu frekans değerlerini düşürmeyi tavsiye etmiş. Aynı şekilde frekans değerlerini düşürdüm. Ancak problem aynı şekilde devam ediyor.

Sorunum aynı şekilde devam ediyor. Yok mu yardım edebilecek birisi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…