R5 2600 sistem donuyor ve kapanmıyor

Nyksroy

Hectopat
Daha fazla  
Ekranda görüntü birden donuyor, bazen klavye ve mouse gidiyor. Kasayı üzerindeki tuştan bile kapatamıyorum uzun süre basılı tutsam da. PSU kablosunun takılı olduğu üçlü prizin üzerindeki tuştan gücü kesmek zorunda kalıyorum. Bilgisayarı tekrar açıp BIOS'a girdim baktım anakart sıcaklığı 37 derece işlemci sıcaklığı 42 derece. Bakarken yine dondu.

Sistem özellikleri:
  • 120GB SSD.
  • 1TB HDD + 400GB HDD.
  • R5 2600 işlemci.
  • Sapphire Nitro RX580 8 GB ekran kartı.
  • 8 GB 3000 MHz CL15 RAM.
  • ASUS Prime B450M-A anakart.

RAM kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Farklı bir yuvaya takıp deneyebilir misiniz?
Üç kez bip sesi geliyor kapanıyor. İki sefer oluyor bu ardından tek bir bip ile açılıyor. Dört slottan ikisinde aynı durum ve 3000MHz de çalıştırmıyor 2400 sabit.Birisinde ise ekran gelmiyor yani rami okumuyor sanırım bilmiyorum geriye kalan bir tanesinde sorunsuz açıldı. Şimdi yine aynı sorun olacak mı diye bekleyeceğim.
Evet olabilir RAM'in sarı kısımları silgi ile güzelce silmeyi deneyebilir misin?
Onu da yaptım slotları denemeden önce

Üç kez bip sesi geliyor kapanıyor. İki sefer oluyor bu ardından tek bir bip ile açılıyor. Dört slottan ikisinde aynı durum ve 3000MHz de çalıştırmıyor 2400 sabit. Birisinde ise ekran gelmiyor yani RAM'i okumuyor sanırım bilmiyorum geriye kalan bir tanesinde sorunsuz açıldı. Şimdi yine aynı sorun olacak mı diye bekleyeceğim.

Onu da yaptım slotları denemeden önce.

Anakartın kitapçığında tek RAM kullanıyorsanız nereye takmanız gerektiği yazar oraya bir bakmayı deneyin.

Birkaç gündür rahatsız edici tıkırtımsı sesler geliyordu. Benim kasanın ön fanı da sorunlu ondan geliyor diye düşünmüştüm ama biraz farklıydı. Haklı olabilirsin

Farklı bir SSD takabilme imkanın var ise dene derim harddiskleri çıkartıp yoksada o imkan stress testinden geçirmeyi unutma sistemi, ve ayrıca Hard Disk Sentinel programıyla hard disklerin durumuna bak.

Farklı bir SSD takabilme imkanın var ise dene derim harddiskleri çıkartıp yoksada o imkan stress testinden geçirmeyi unutma sistemi, ve ayrıca Hard Disk Sentinel programıyla hard disklerin durumuna bak.
Teşekkürler program tavsiyesi için bakacağım
Anakartın kitapçığında tek RAM kullanıyorsanız nereye takmanız gerektiği yazar oraya bir bakmayı deneyin.
Teşekkürler baktım

Kitapcığa göre taktım fakat bilgisayar acılmadı bir tek dördüncü slotta çalışıyor düzgünce.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı