R5 2600 sistem toplama

Sezer0052

Centipat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim aklıma takılan bir sorunum var 1660 Ti alıp monitör sıvı soğutma ve RAM almak var bir de RTX2060 ASUS Dual 8 GB ve monitör almak var. Kafayı yemek üzereyim alıp da pişman olurum diye sizlere sormak istedim.
Sistem; Ryzen 5 2600.
MSI B450 Tomahawk Max.
Apacer Panther Black Silver 8 GB.
 
Sıvı soğutma gereksiz, ek olarak anakart tercihini B450m S2h'dan yana yapar isen seni bütçe olarak rahatlatır ama sistem toplama değil galiba? Hazır sistem ise RTX 2060'dan yana olsun seçimin. Toplama ise dediğim gibi, RAM konusunda çok bakmadım çip mevzuları falan var @MisakiTaro, @Jotariel yardımcı olurlar sana.
 
Sıvı soğutma gereksiz, ek olarak anakart tercihini B450M S2H'dan yana yapar isen seni bütçe olarak rahatlatır ama sistem toplama değil galiba? Hazır sistem ise RTX 2060'dan yana olsun seçimin. Toplama ise dediğim gibi, RAM konusunda çok bakmadım çip mevzuları falan var @MisakiTaro, @Jotariel yardımcı olurlar sana.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim yazdığım parçalar elimde var peki GTX1660 Ti ile RTX 2060S arasında uçurum kadar FPS farkı olmaz diye düşünüyorum avantajları nedir RTX2060'ın.
 
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim yazdığım parçalar elimde var peki GTX1660 Ti ile RTX 2060S arasında uçurum kadar FPS farkı olmaz diye düşünüyorum avantajları nedir RTX2060'ın.
Yani RTX olması avantaj gibi değil pek oyunlarda ağır FPS kaybı yaşatıyor, ikisi arasında çokta fark yok, bütçen şuan ne durumda bilmiyorum ama işlemci olarak R5 2600 yerine R5 5600x veyahut en kötü R5 3600 alman daha iyi olur.
 
RAM konusunda bütçeni ufak arttırıp Crucial Ballistix tercih etmeni öneririm ülkemizde en düşük fiyatlı en performanslı RAM'lerden birisi. Micron E-Die RAM OC konusunda kendini ispatlamış bir çip. Yarın öbür gün hafif XMP arttırayım veya güzel bir el ile düşük latency değerler vereyim derken başın ağrımaz.
 
Arkadaşlar yazdığım parçalar elimde var üstüne 1660 Ti 8 GB RAM sıvı soğutma monitör mu alayım yoksa sadece monitör ve RTX2060 mi alayım uzun süre yükseltme yapamam ikisinden birini alacağım ama karar veremedim.(yazım hatası olduysa kusura bakmayın )
RAM konusunda bütçeni ufak arttırıp Crucial Ballistix tercih etmeni öneririm ülkemizde en düşük fiyatlı en performanslı RAM'lerden birisi. Micron e-die RAM OC konusunda kendini ispatlamış bir çip. Yarın öbür gün hafif XMP arttırayım veya güzel bir el ile düşük latency değerler vereyim derken başın ağrımaz.

RAM elimdeki ama onu satıp alabilirim 1660 Ti seçersem.
 

Geri
Yukarı