R5 2600 sistem vs R5 3600 sistem

Daha fazla  
İncehesap üzerinden yaklaşık 3-4 gün içerisinde hazır bir sistem alacaktım özelleştirilmiş bir şekilde ve özellikleri sırasıyla AMD Ryzen 5 3500 MSI B450M-A PRO Max Team t-Force Vulcan 2x8 GB 3200MHz MSI GTX 1660 Super Gaming X apacer panter 240 GB SSD ve Corsair Carbide Spec Delta şeklinde özelleştirerek yaklaşık 6.219 TL'ye alacaktım. Ancak biraz piyasa araştırması yaparak Gaming gen TR sitesinde aşağıda belirttiğim linkteki sisteme rastladım bu sistem 5.999 TL şeklinde ve depolama olarak da M.2 SSD barındırıyor. Sadece ekran kartı modeli ve anakartı modeli arasında fark var + olarak da RAM MHz farkı. Sizce hangi sistemi tercih etmeliyim?

İncehesap linki: Gaming X Silver [ModArt PC] I R5 2600 GTX 1660 Super 6GB DDR4 8GB 240GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com
Gaming gen TR link: ModArt PC-MA1 / AMD Ryzen 5 3500 / ASUS DUAL GTX1660 SUPER 6GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

2. Ryzen 5 3500'lü sistemin güç kaynağı ve kasası çok daha iyi ve 16GB RAM'i var. SSD'si de daha iyi ve daha büyük. İncehesap sistemin tek iyi yanı anakartının bir gıdım daha iyi olması. İşlemciye gelince 3500 oyunlarda 2600'dan daha iyi olur ama render gibi işlerde küçük bir miktar geride kalır. Ben olsam 3500'lü sistemi alırdım. 2600'lıyı alsam bile o kasa ve PSU ile almazdım.

2. Ryzen 5 3500'lü sistemin güç kaynağı ve kasası çok daha iyi ve 16 GB RAM'i var. SSD'si de daha iyi ve daha büyük. İncehesap sistemin tek iyi yanı anakartının bir gıdım daha iyi olması. İşlemciye gelince 3500 oyunlarda 2600'dan daha iyi olur ama render gibi işlerde küçük bir miktar geride kalır.

1.sistemdekini de aynı 2.sistemdeki gibi özelleştirdiğimde yaklaşık 200 lira fark oluyor üstüne SSD 240 kalıyor benim burada merak ettiğim Gaming X modeli ile ASUS arasında çok fark var mı ve anakart tarafı.
Depolama dışında pek bir fark yok gibi. Gaming X modeli, ASUS'un Evo modelinden daha iyi bir soğutmaya sahip. RAM'ler için, 3000 MHz ile 3200 MHz arasında performans farkı fazla değil. Gaming gen üzerindeki sistem daha makul geldi bana.

Burada bahsettiğin soğutma ortalama kaç dereceden bahsediyoruz peki. Gaming gen bana da daha mantıklı geldi gibi gözüküyor. Sadece merak ettiğim anakart ve ekran kartı model farklılığıydı.

2600'lü sistemi 16 GB RAM, iyi bir kasa PSU kombo ve 500GB SSD ile özelleştirince 6400TL'ye geliyor.

Eh işte belirttiğim kısım SSD 240 bırakarak PSU RAM ve işlemci yapma konusundaydı. O şekilde 6.200 civarı falan oluyor o yüzden model farklılığı performansı çok etkiler mi diye konu açma gereği duydum yoksa daha ucuz ve üstüne üstlük M.2 SSD barındıran Gaming gen sitesini seçerim.

Eh işte belirttiğim kısım SSD 240 bırakarak PSU RAM ve işlemci yapma konusundaydı. O şekilde 6.200 civarı falan oluyor o yüzden model farklılığı performansı çok etkiler mi diye konu açma gereği duydum yoksa daha ucuz ve üstüne üstlük M.2 SSD barındıran Gaming gen sitesini seçerim.
Super EVO kartı fabrikadan 3-4 derece daha sıcak çalışıyor diye hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı