R5 2600 sistemde çalışıyor ama sinyal yok

saceking

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 16gb (2x8) DDR4 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
Adata SU630 240GB SSD
Ekran kartı
Sapphire RX 590 8GB Special Edition
Anakart
MSI B450M Pro M2 V2
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Selam, herhangi bir sorun yokken bir gün bilgisayarı açtım ama ekrana görüntü gelmedi. Kasanın içini açtığımda anakart üstündeki LED'lerde dram ışığı beyaz şekilde yanıyor. RAM'leri değiştirdim ama sonuç yine değişmedi. Bundan yaklaşık 1 ay önce BIOS güncellemesi yapmıştım, acaba onunla mı alakalı? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Selam, bende Ryzen 1600 ve RX580 var. Diğerleri seninkiyle aynı. Bende yaklaşık 2 ay önce BIOS gümcelledim. Ryzen 5 5600 alırsam diye. Bende de şu an görüntü gelmiyor kasa çalışıyor. Anakartta VGA ışığı yanıyor. Ektan kartını başka sistemde denedim çalışıyor, RAM'leri denedim çalışıyor. Benim sistemde PSU'dan şüpheleniyorum.

R5 2600 ve rx580 ile kulübe ben de katılıyorum :d iki haftadır kasa çalışıyor ekran gelmiyor. İlginç tarafı arada anlamsız şekilde sorunsuz açılıyor. Çözüm bulursanız beni de etiketleyin. Çözersem ben de buraya yazacağım.

Yeni 650 watt PSU aldım. VGA ısığı yine yanıyor. Klavye çalışmıyor ve görüntü yok. PCI-e kablosunu ekran kartından çıkarınca klavye çalışıyor. Geri takınca klavye çalışmıyor. En son çare anakartta sıkıntı gibi gözüküyor.

Selam, bende Ryzen 1600 ve RX580 var. Diğerleri seninkiyle aynı. Bende yaklaşık 2 ay önce BIOS gümcelledim. Ryzen 5 5600 alırsam diye. Bende de şu an görüntü gelmiyor kasa çalışıyor. Anakartta VGA ışığı yanıyor. Ektan kartını başka sistemde denedim çalışıyor, RAM'leri denedim çalışıyor. Benim sistemde PSU'dan şüpheleniyorum.
Benim PSU'da sorun yok klavye ve fare'ye güç geliyor. Baya araştırdım muhtemelen bios'u downgrade yaparsam düzelecek. Yarın, yakınlardaki bir bilgisayar tamircisiyle görüşeceğim.

R5 2600 ve RX580 ile kulübe ben de katılıyorum :d iki haftadır kasa çalışıyor ekran gelmiyor. İlginç tarafı arada anlamsız şekilde sorunsuz açılıyor. Çözüm bulursanız beni de etiketleyin. Çözersem ben de buraya yazacağım.

Benimki hiçbir şekilde açılmıyor. Bir açılsa, zaten direkt BIOS'u eski haline çevireceğim. Ama anakartımda BIOS flashback butonu olmadığı için eski bir işlemci takıp öyle yapmam gerekiyor. Eski işlemciyi de bir yerden bulmaya çalışacağım artık.

Adata su630 modeli sıkıntılı model. SSD'den kaynaklaniyor olması olası. Bende zamanında sıfır olarak almıştım. Sistem bolca kitleniyordu seninki gibi. Daha sonra öğrendim cihaz kronik sorunluymuş. İşletim sistemi kurulmamasi öneriliyor o SSD'ye. Yerine farklı marka alınca düzeldi herşey. Farklı bir SSD bulabilirsen birinden bir dene bence.

Adata SU630 modeli sıkıntılı model. SSD'den kaynaklaniyor olması olası. Bende zamanında sıfır olarak almıştım. Sistem bolca kitleniyordu seninki gibi. Daha sonra öğrendim cihaz kronik sorunluymuş. İşletim sistemi kurulmamasi öneriliyor o SSD'ye. Yerine farklı marka alınca düzeldi her şey. Farklı bir SSD bulabilirsen birinden bir dene bence.

Hocam bilgisayarı 2019 yazından beri aktif olarak kullanıyorum hiç böyle bir sorun olmadı. Aldığımdan beri sadece 1 kez BIOS güncellemesi yaptım o da yaklaşık 1 ay önceydi. İnternette çoğu kişi sorunun BIOS ile alakalı olduğunu söyledi. Bakalım bugün bilgisayarcıya gidip eski bir işlemci takıp BIOS'u eski haline çevireceğim. O da olmazsa oradan yeni bir SSD ile deneme yaparım. Teşekkürler önerin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı