MemCompression var, bu da disk hatası demek.
HDTune Pro ile diskinde Error Scan yap. (Quick Scan kapalı olacak.) Health sekmesini de paylaş. Birden fazla disk varsa hepsine yap. Sonuçları burada paylaş. Diğer hatalar da muhtemelen disk kaynaklı. Önce disk kontrolü yapalım, sonrasına bakarız. Adım adım gidelim.
MemCompression var, bu da disk hatası demek.
HD Tune Pro ile diskinde Error Scan yap. (Quick Scan kapalı olacak.) Health sekmesini de paylaş. Birden fazla disk varsa hepsine yap. Sonuçları burada paylaş. Diğer hatalar da muhtemelen disk kaynaklı. Önce disk kontrolü yapalım, sonrasına bakarız. Adım adım gidelim.
4 Adet diskim var 1 SSD 2 HDD 1 USB Harici HDD hepsini başlattım dün SSD'ye yapmıştım test. Herhangi bir kırmızı nokta yoktu diğerlerine yapmamıştım Sistem diski olmayan diskte hata varsa oda mavi ekran sorunu yaratır mı?
4 Adet diskim var 1 SSD 2 HDD 1 USB Harici HDD hepsini başlattım dün SSD'ye yapmıştım test. Herhangi bir kırmızı nokta yoktu diğerlerine yapmamıştım Sistem diski olmayan diskte hata varsa oda mavi ekran sorunu yaratır mı?
Eğer anakarta direkt bağlı değilse yani harici ise mavi ekrana sebep olmaz. Kırmızı nokta çıkmaması, diskin sorunsuz oluğu anlamına gelmiyor. Health sekmesini incelemek gerekiyor.
Disklerinizden birisi veya birkaçı arızalı. Mavi ekran verdirdiğine göre Windows'un yüklü olduğu diskte olması kuvvetli muhtemel. Arkadaşında dediği gibi HD Tune programını vereceğim linkten indirip Windows'un kurulu olduğu diski seçerek Error scan kısmından hızlı tarama kapatarak taratıp sonucu görsel atın. Health kısmından sonucu görsel olarak atın. Programı trial indirebilirsiniz.
Free download page for Project CrystalDiskInfo's CrystalDiskInfo9_0_1a.exe.CrystalDisklnfo is disk utility that supports some types of USB connections, Intel RAID, and NVMe. If anything abnorm...
crystalmark.info
Windows'un kurulu olduğu diskte hata yoksa diğer diskleri düşünürüz.
Eki Görüntüle 1634538
Diğer disklere tarama yaparken mavi ekran alıyorum sürekli Hariciye bağlayıp deneyeceğim onları taramayı.Windowsun kurulu olduğu disk budur
Interface CRC Error Count, SATA kablosunda arıza olduğuna işarettir. 1 hata oluşmuş yoksayılacak düzeyde ama bilemedim. Unsafe Shutdown Count değeri de çok yüksek. 220 kez ani güç kesildiğini ifade ediyor. Mavi ekrana sebebiyet veren 1 disk mi var yoksa birkaç tanesi mi?
Interface CRC error count, SATA kablosunda arıza olduğuna işarettir. 1 hata oluşmuş yoksayılacak düzeyde ama bilemedim. Unsafe shutdown count değeri de çok yüksek. 220 kez ani güç kesildiğini ifade ediyor. Mavi ekrana sebebiyet veren 1 disk mi var yoksa birkaç tanes.
Kabloyu değiştirdim PC yine kapanmış tekrar kontrol sağlar mısınız? Son olarak diskleri harici olarak bağlayıp deneyeceğim. Bu arada bu mavi ekran hatası 1 hafta önce bilgisayara format atmıştım formattan sonra böyle oldu öncesinde hiç mavi ekran hatası almıyordum.
Kabloyu değiştirdim PC yine kapanmış tekrar kontrol sağlar mısınız? Son olarak diskleri harici olarak bağlayıp deneyeceğim. Bu arada bu mavi ekran hatası 1 hafta önce bilgisayara format atmıştım formattan sonra böyle oldu öncesinde hiç mavi ekran hatası almıyordum.
Ben sorumun cevabını alamıyorum. Disklerinden hangisine tarama yaparken mavi ekran alıyorsun? Ya da fark etmiyor mu hangi disk olduğu?
Ayrıca Health sekmesinden disklerin bilgilerini paylaşmamışsın. Sadece SSD'yi atmışsın. Kaç tane disk varsa hepsinin Health sekmesinden bilgilerini eksiksiz paylaş. Sen bize yardımcı olmuyorsun, biz de sana yardımcı olamıyoruz. Sorunu çözmek istiyorsan dediklerimi eksiksiz yap. RAM arızası da olabilir ama işte emin değilim.
Ben sorumun cevabını alamıyorum. Disklerinden hangisine tarama yaparken mavi ekran alıyorsun? Ya da fark etmiyor mu hangi disk olduğu?
Ayrıca health sekmesinden disklerin bilgilerini paylaşmamışsın. Sadece SSD'yi atmışsın. Kaç tane disk varsa hepsinin health sekmesinden bilgilerini eksiksiz paylaş. Sen bize yardımcı olmuyorsun, biz de sana yardımcı olamıyoruz. Sorunu çözmek istiyorsan dediklerimi eksiksiz yap. RAM arızası da olabilir ama işte emin değilim.