Problem oyundan kaynaklanıyor diyeceğim ama burada bir problem yok. Hiçbir online oyunun ilk hali ile son hali bir olamaz. Son zamanlarda oldukça güncelleme aldı oyun bundan olmuş olabilir. Bende rx590 var 180fps veriyor 16gb ram var. Fps düşüren her ayarı ultraya aldım, her şey açık en kötü 120-150 oluyor. Fps olaylarına çok takılma bence. Sistemle ilgili sorunun yok.
Ekran kartlarının performansı bu yönde düşmez. Yani oyun aynı oyun olduğu sürece zamanla alacağın fps git gide düşer, 100 alıyorken 80 sonra 50 sonra 30 fps şeklinde olmaz. Ekran kartlarında böyle bir algı yok. Telefonlarda da yok ama her mobil uygulama güncelleme aldığı için geliştiği için gerekli gereksinimler de haliyle değişiyor.
Performans kaybı olmaz, çok uzun süreli kullanımlarda yıpranmışsa dahi maks kaybedeceğin fps değeri 3-5 olur öyle 30 50 fps olmaz.
Isı değerlerinize bakın. Ondan olabilir.
Eğer ısıdansa;
Termal macul değiştirilebilir.
Undervolt işlemi uygulanabilir.
Kule tipi bir soğutucya geçilebilir.
Kasa hava almıyorsa bütçeye göre kasa değiştirilebilir veya kasanın önpaneline delikler açılabilir. Donanım arşivi videosunu hazırlanıştı yardımı dokunur.
Veya yan panel açılarak kullanılabilir.
Eğer ısınmadan ötürü değilse, DDU ile tüm driverkarı kaldırın ve tekrar kurun. İsteğe bağlı olarak oyunu silip tekar yükleyebilirsiniz. Ama silecekseniz her şeyiyle sildiğinize emin olun.
Eğer hiçbiri sorununuzu çözmezse temiz bir format atın
Arkadaşın dedikleri de doğru ancak sende farklı bir sorun var diyim sana. Driver kaynaklı olma ihtimali ile oyunun güncellemesini göz önünde bulundur. Bunun dışındaki sorunların 40-50 fps düşürme ihtimali yok.
Amd kullanıyorsan mutlaka arkadaşın dediği gibi soğutucu şart ama bu durumda da 120 yerine 150 fps alacağını düşünme.
Rx5500xt yeni model kart macun kaynaklı sorun olduğunu düşünmüyorum, kartı açıp içine etme
Drivelerı kontrol et bende sorun vardı amd yeni driver yayınladı 2021 için onu kurdum bazı şeyler daha iyi oldu. Rdr2 de anlamsız yere kastığı anlar oluyordu ama sadece online modda oluyordu. Yeni driver daha sorunsuz gibi duruyor test etmedim.
Problem devam ederse bir yerde nisan mayıs driverlerın çok stabil olduğunu okumuştum onları da deneyebilirsin ama amd oto güncellemeyle yine son yüklenir mi bilemem.
Soğutma her sistem için şarttır. Bütçen yoksa çok takılma. Fan ayarlarını kontrol et msı aftter ile. Düşük fan ayarındaysa ortaya ya da yükseğe al.
Kasan uygunsa soğutmayı geliştir derim. Bütçeni zora sokmadan tabi. Kartın muhtemelen yeni kart bu nedenle kısa vadede ısınmanın sana büyük sorun yaratacağını sanmam.