Çözüldü R5 2600 sisteme sanal bilgisayar kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Last Avenger

Hectopat
Daha fazla  
RAM: 8 GB 2666 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
İyi akşamlar. Ben değişik işletim sistemleri deneyimlemek istiyorum ama mevcut sisteme dokunmak istemiyorum. Galiba sanal bilgisayar kurmam gerekiyor şu anki sistemin içerisine. Bu işlemi nasıl yapabilirim? Hangi işletim sistemlerini kurabilirim? Konu hakkında bilmem gereken önemli veya ince noktalar varsa bilgi verirseniz sevinirim. Bu yöntemi kullanırken mevcut sistemimi zorlar mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VMware veya VirtualBox indirerek sanal makine kurabilirsiniz. Makineleri kurduktan sonra disk imajı (ISO) dosyaları ile sanal makineye format atıp işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Sanal makineyı kurarken cihazınızdan kullanabileceği çekirdek sayısı ve RAM miktarını değiştirebilirsiniz ancak benim önerim yazılımın önerdiği miktarları değiştirmemek ancak ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. Eğer bu miktarı çok arttırırsanız sisteminiz yavaşlayabilir. Ayrıca aynı anda lütfen birden fazla sanal makineyi çalıştırmayın.
VMware veya VirtualBox indirerek sanal makine kurabilirsiniz. Makineleri kurduktan sonra disk imajı (ISO) dosyaları ile sanal makineye format atıp işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Sanal makineyı kurarken cihazınızdan kullanabileceği çekirdek sayısı ve RAM miktarını değiştirebilirsiniz ancak benim önerim yazılımın önerdiği miktarları değiştirmemek ancak ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. Eğer bu miktarı çok arttırırsanız sisteminiz yavaşlayabilir. Ayrıca aynı anda lütfen birden fazla sanal makineyi çalıştırmayın.

Çözüm
Normal işletim sistemlerinden bir farkı olmuyor değil mi? Her işlemi yapabilirim içerisinde. Bir de sanal makine ile mevcut sistemin arasında bağlantı oluyor mu? Orda olan bir aksaklık burayı etkilemez bence mantık olarak

Evet. Internete girebilmeniz için kablo ile bağlanmış olmanız gerekiyor. Ayrıca herhangi bir tehlikeli program veya virüs çalıştırmadığınız sürece sorun olmaz. Onunda önüne geçebilirsin. Bir ayarı vardı ama nasıl yapılacağını hatırlamıyorum.

Tamamdır teşekkür ederim. Gerisini deneyimleyerek çözerim umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…