R5 2600 sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
4000 + eski pc parça satış
Makaleler
2
Şu anki sistem:
AMD Ryzen 5 2600.
Sapphire RX 5500 XT 4 GB Pulse.
2x16 32 GB CL16 3200 MHz RAM.
1 TB HDD upgrade et deme gereksiz.
MSI B450M M.2 v2.
Xigmatek X Power 500W 80+
SE-224XT soğutucu.
Kasa Dark maxima v12.
Bunların sadece ekran kartı işlemci ve anakart değişecek.
Eskileri satıp üstüne 4K para ekleyip alacağım parçalar.
MSI B550M A Pro önerdiler.
Ekran kartı Sapphire RX 6600 XT Pulse 8 GB önerdiler.
Ryzen 5 3600 önerdiler.
Sizce seçimler iyi mi veya anakart değiştirmeli miyim? Pişman olmayacağım en F/P olanı tavsiye etmenizi istiyorum lütfen teşekkür ederim.
Not: PSU'da tavsiye ederseniz iyi olur şu anki PSU'yu değiştirip ileride yenisini alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleri için anakartı yükseltebilirsiniz fakat B450 size yetecektir zaten Ryzen 5 3600 ile de çalışıyor o yüzden gereksiz para harcamayınki ekran kartına dayanın.

Sistemi satmaya kalkarsanız 7 8K gibi bir para alırsınız sonra üstüne para eklerseniz 12 13K gibi bir para elde ederseniz direk hazır sistem alabilirsiniz.

Örneğin PC HOCASI-XT1 / Ryzen 5 5600X / ASUS ROG STRIX RX 6600 XT OC 8GB / 16GB RAM / 500 GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Bu linkteki PC tamam ama yukarıdaki biraz zor neyse konumuza dönelim.

Eğer daha çok performans bekliyorsanız indirimle PC yakalayın yükseltme bir arkada kalsın.

Ama sisteminiz için yükseltme seçeneği şudur:
İşlemci Ryzen 5 3600.
Ekran kartı 6600XT 6K gibi bir fiyatı var. Bu bütceye sığdırabilirsiniz karar size kalmış iyi sosyaller!

Sisteminiz yeterli ileriye dönük bir sitem kurmak sürekli geliştirmek isterseniz ben de anakartı yükseltmenizi öneririm.B 450 serisi kullanıyorum amd ryzen9 3900x ve rtx 2060 gaming z modeli işlemci ve ekran kartına yükseltme yaptım bir tık anakartta ısınmalar oluyor.

Sisteminiz yeterli ileriye dönük bir sitem kurmak sürekli geliştirmek isterseniz ben de anakartı yükseltmenizi öneririm. B 450 serisi kullanıyorum AMD Ryzen9 3900X ve RTX 2060 Gaming Z modeli işlemci ve ekran kartına yükseltme yaptım bir tık anakartta ısınmalar oluyor.

Bence anakart yükseltmek her zaman olabilir. Ama anakart işlemci bir sefer alınıp uzun süre kullanılacak parçalar.

SSD genel hız anlamında önemli bir parça.
Sistemde 32 GB RAM var zaten.

Ne hızı aga FPS arttırmıyor sadece oyunu 30 saniye önce açılcak PC 20 saniyede açılcak diye 1000TL para veriyorsunuz.
Adamın SSD 2 bin TL ekran kartı 1 bin TL sanki SSD FPS arttırıyor.
SSD genel hız anlamında önemli bir parça.
Sistemde 32 GB RAM var zaten.

32 GB var ama onu satıp şu kasalardan birini alın diyorlar o kasalarda 16 GB RAM var onu demek istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı