R5 2600 sistemi yükseltmek vs. yeni sistem almak

Merhaba, ekran kartımın bozulması sebebiyle ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum, lakin kafam biraz karışık. Mevcut sistemimin Upgrade'e müsait olup olmadığını bilmiyorum.

Sistem:
Gigabyte B450M SH2.

AMD Ryzen 5 2600 3.40 Hz.

8+8 GB DDR4 3000MHz CL16.

RX590 ekran kartı 8 GB GDDR5 (bozuldu :/ )

Kasa ise Cooler Master Masterbox Lite 5 600W.

Depolamada ST1000DM010-2EP102 ve Adata SU630.

Evet, düşüncelerinizi bekliyorum. Sadece ekran kartı alsam mesela 3060, darboğaz olur mu? Veya darboğaz yapmayacak en iyi ekran kartı da alabilirim, önerilere açığım. Seçim de yaklaşıyor. Seçimden bir an önce karar verip sipariş vermek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ekran kartımın bozulması sebebiyle ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum, lakin kafam biraz karışık. Mevcut sistemimin Upgrade'e müsait olup olmadığını bilmiyorum.

Sistem:
Gigabyte B450M sh2.

Depolamada ST1000DM010-2EP102 ve Adata su630.

Evet, düşüncelerinizi bekliyorum. Sadece ekran kartı alsam mesela 3060, darboğaz olur mu? Veya darboğaz yapmayacak en iyi ekran kartı da alabilirim, önerilere açığım. Seçim de yaklaşıyor. Seçimden bir an önce karar verip sipariş vermek istiyorum.

Bütçe ne kadar.

Sistem:
Gigabyte B450M SH2.

Depolamada ST1000DM010-2EP102 ve Adata SU630.

Güncelleme yapsanız bile yeni sistem alıyor gibi birçok parçayı değiştirmeniz gerekecek. Belki B450MS2H tutulabilir ama diğer parçalar elden geçmeli bence. O yüzden yeni bir sistem alın derim. Eğer render falan almayacaksanız RTX3060 yerine RX6700 veya RX 6700 XT almak daha mantıklı.

Bütçe ne kadar.
Bütçe şuan 12-13k civarı. Ama yeni sistem alacaksam 15-16k civarı olur max. Ama yeni sistem de almak istemiyorum. Elimdeki olabildiğince kullanmak istiyorum. Sistem de fena değil sanki.

Güncelleme yapsanız bile yeni sistem alıyor gibi birçok parçayı değiştirmeniz gerekecek. Belki B450MS2H tutulabilir ama diğer parçalar elden geçmeli bence. O yüzden yeni bir sistem alın derim. Eğer render falan almayacaksanız RTX3060 yerine RX6700 veya RX 6700 XT almak daha mantıklı.
Yok hocam, söylemeyi unuttum. Kesinlikle Nvidia alacağım. Ekran kartı tarafında AMD almam asla.

Hocam RTX 3060 alsam nasıl olur sadece ? Darboğaz olur mu ? 1k'da kullanacağım. Ekran kartını sonuna kadar kullanabilir miyim ? İşlemciye çok yük biner mi ?

Bütçe şu an 12-13K civarı. Ama yeni sistem alacaksam 15-16k civarı olur Max. Ama yeni sistem de almak istemiyorum. Elimdeki olabildiğince kullanmak istiyorum. Sistem de fena değil sanki.

Yok hocam, söylemeyi unuttum. Kesinlikle NVIDIA alacağım. Ekran kartı tarafında AMD almam asla.

Hocam RTX 3060 alsam nasıl olur sadece? Darboğaz olur mu? 1K'da kullanacağım. Ekran kartını sonuna kadar kullanabilir miyim? İşlemciye çok yük biner mi?

R5 3600 ile ucu ucuna kurtarıyordu yanlış hatırlamıyorsam. R5 2600 ile hayli hayli yaşar. Dediğim gibi güncelleme yapacaksanız da en azından anakart harici hemen hemen her parça yenilenmeli. Belki RAM'ler kalabilir.

R5 3600 ile ucu ucuna kurtarıyordu yanlış hatırlamıyorsam. R5 2600 ile hayli hayli yaşar. Dediğim gibi güncelleme yapacaksanız da en azından anakart harici hemen hemen her parça yenilenmeli. Belki RAM'ler kalabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
peki bu fiyat bandında bu sistem nasıl ? Parçaları tek tek alınca 15k yapıyor.

Merhaba.
İlk başta bence gayet yeterli bir sistem yükseltmeye genel olarak uygun satıp yenisini almaya 'bence' gerek yok. yani sistemin 3060 için çok düşük değil ilerde yükseltebilirsin bile.
ChatGPT'ye sorduğumda yüksek oyunlarda işlemcin ekran kartını tam besleyemeyebilir ve darboğaz söz konusu olabilir yanıtını aldım. Bende ona katılıyorum. İşlemcini R5 3600 ya da R5 5500, veya bütceni arttırabilirsen R5 5600'ü ve 5600 için bir kule tipi soğutucu ile alabilirsin. Ancak R5 5600 biraz bütceni aşabilir. Bunun için ya işlemcini 3600 veya 5500'e yükseltmeni ya da 3060 yerine başka bir kart ile değiştirmeni öneririm.

Merhaba.
İlk başta bence gayet yeterli bir sistem yükseltmeye genel olarak uygun satıp yenisini almaya bence gerek yok.
ChatGPT'ye sorduğumda yüksek oyunlarda işlemcin ekran kartını tam besleyemeyebilir ve darboğaz söz konusu olabilir yanıtını aldım. Bende ona katılıyorum. İşlemcini R5 3600 ya da R5 5500, veya bütceni arttırabilirsen R5 5600'ü ve 5600 için bir kule tipi soğutucu ile alabilirsin. Ancak R5 5600 biraz bütceni aşabilir. Bunun için ya işlemcini 3600 veya 5500'e yükseltmeni ya da 3060 yerine başka bir kart ile değiştirmeni öneririm.
Mümkün olduğunca elimdeki sistemi kullanmak istiyorum. 2019'da aldım. Yeni de değil eski de değil. Önerebileceğiniz ekran kartları nelerdir ? Nvidia tercihim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı