R5 2600 Turbo Boost açılır mı?

AMD de sadece CPB ayarını açmak yetiyor bildiğim kadarıyla. Ama açık olduğu halde hiç vadedilen Turbo hıza çıkmıyor. Sıcaklıklar da oyunlarda çok yüksek değil.

3.6GHz değeri ile 3.9GHz değeri arasında çok fazla fark yok. Max 5FPS fark yaratır. Sorun olmayacaksa eğer böyle kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boost için belirtilen değerler zaten tekli çekirdek için geçerlidir. OC desteği olmayan sistemlerde de denildiği gibi kendisi ayarlar.

Hocalarım şu an bir şey keşfettim BIOS'da gezinirken CPU ratio seçeneğini gördüm ve çarpanı 36'ya çektim ve gerçekten de işlemci 3600MHz'de çalışıyor. Nasıl oldu anlamadım. Voltajı da 1.1750 yaptım daha stres testi yapmadım ama sizce bu değerler iyi midir? Bu arada CPB'i kapattım ve hala şaşkınım. @Yener K. @CenQQ

Hocalarım şu an bir şey keşfettim BIOS'da gezinirken CPU ratio seçeneğini gördüm ve çarpanı 36'ya çektim ve gerçekten de işlemci 36000MHz'de çalışıyor. Nasıl oldu anlamadım. Voltajı da 1.1750 yaptım daha stres testi yapmadım ama sizce bu değerler iyi midir? Bu arada CPB'i kapattım ve hala şaşkınım. @Yener K. @CenQQ
Size söylemek istediğim ayar oydu. 39'a kadar çekebilirsiniz. Voltaj değerini yükseltip doğru değerleri bulana kadar stres değerine sokmanız gerekiyor.

Size söylemek istediğim ayar oydu. 39'a kadar çekebilirsiniz. Voltaj değerini yükseltip doğru değerleri bulana kadar stres değerine sokmanız gerekiyor.

Anlamadığım şey hani A320 anakartlarda OC yapılmıyordu? Bu arada işler biraz karıştı o yüzden oc için ayrı bir konu açacağım şimdi sadece CPB'yi kapatıp UV yapacağım.

Anlamadığım şey hani A320 anakartlarda OC yapılmıyordu? Bu arada işler biraz karıştı o yüzden OC için ayrı bir konu açacağım şimdi sadece CPB'yi kapatıp UV yapacağım.

Hocam OC dediğimiz şey çarpak kilidini açıp Turbo frekans değeri 3.6 iken sizin 4.2GHz ulaşmanızdır. Turbo frekans değerinden yüksek değer girerseniz BIOS ve anakart izin vermeyecektir.

Hocam OC dediğimiz şey çarpak kilidini açıp Turbo frekans değeri 3.6 iken sizin 4.2GHz ulaşmanızdır. Turbo frekans değerinden yüksek değer girerseniz BIOS ve anakart izin vermeyecektir.

Kafam iyice karıştı vallahi neyse yarın tekrar bakacağım bu konuya şarjım da bitiyor zaten. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı