deactivatedfemo
Hectopat
Merhaba, yakın bir zamanda aldığım hazır sistemin testlerini yaptım ve birkaç sorum var.
Sistem özellileri:
Testler 27 ~ 25 derece oda sıcaklığında yan panel kapalı ve Prime95 / FurMark aynı anda çalıştırılarak yapılmıştır.
Işlemci / CPU (35 Dakika):
En düşük 35° / En yüksek 70.3°.
Ekran Karti / GPU (27 Dakika):
En düşük 40° / En yüksek 73°.
(Ekran kartı stock fan ayarlari ile çalıştı. En yüksek %41 ile çalıştı fanlar, sıcaklık 15+ dakika 71° sabit kaldıği için testi sonlandırdım.)
Ek olarak:
SSD, RAM ve Anakart sıcaklıkları için testler var mı bilmiyorum fakat benim yukarıdaki testler sırasında gözlemlediğim kadarı ile 3 bileşenin sıcaklıkları gayet iyiydi.
Danışmak Istediklerim:
(Sistemi stock olarak kullanacağım, overclock düşünmüyorum)
Sistem özellileri:
- AMD R5 2600 Stock
- Gigabyte B450M S2H
- Team T-Force Vulcan Z TLZRD48G3200HC16C01 8 GB
- RX 5500 XT 8 GB
- Jamesdonkey 240GB SSD
- Seagate 250GB 7200RPM / 16MB
- 600W +80
- Önü mesh 4 Fan(1100~1600RPM), 3 Adet ön ve 1 adet egzoz fan.
Testler 27 ~ 25 derece oda sıcaklığında yan panel kapalı ve Prime95 / FurMark aynı anda çalıştırılarak yapılmıştır.
Işlemci / CPU (35 Dakika):
En düşük 35° / En yüksek 70.3°.
Ekran Karti / GPU (27 Dakika):
En düşük 40° / En yüksek 73°.
(Ekran kartı stock fan ayarlari ile çalıştı. En yüksek %41 ile çalıştı fanlar, sıcaklık 15+ dakika 71° sabit kaldıği için testi sonlandırdım.)
Ek olarak:
SSD, RAM ve Anakart sıcaklıkları için testler var mı bilmiyorum fakat benim yukarıdaki testler sırasında gözlemlediğim kadarı ile 3 bileşenin sıcaklıkları gayet iyiydi.
Danışmak Istediklerim:
(Sistemi stock olarak kullanacağım, overclock düşünmüyorum)
- R5 2600 Işlemci sıcaklıkları kabul edilebilir ama undervolt yapmayı, Undervolt yapmanın yararını uzun süreçte göreceğimi düşünüyorum. Undervolt yapmalı mıyım? (R5 2600 Undervolt işlemi hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim)
- Mesh ön panel arkası 3 adet bulunan fanlardan birini tahliye için üst kısma takmalı mıyım? Egzoz fanın yetersiz kalması söz konusu mu?
- Ekran karti ZeroDB mantığı ile çalışıyor. Test sürecindeki sıcaklık beni rahatsız etmedi ama 70° sıcaklıkta fanın % 35 ~ %40 çalışması bir tık yetersiz gibi geldi. AMD yazılımı üzerinden manuel fan ayarları yapmalı mıyım?
- Elimde tam olarak bilmesemde 8 ya da 10Cm'lik 2 adet fan var. Bunları tahliye için üst panele takmam mümkün mü? Üst panel 12Cm'lik 2 adet fan yuvasina sahip.