R5 2600 Valorant oynarken 80 derece

gokdenizz

Hectopat
Arkadaşlar dün yeni bir işlemci aldım Ryzen 5 2600'dan Ryzen 5 5600'a geçiş yaptım. Isı değerlerime bakmak istediğim de 80 derece gibi bir ısı almaktayım termal macumun ise Thermaltake TG-50. Normal mi 80 dereceler de olması internette gezerken 60 hiçbir şey yapmaz iken 45 50 arası bana biraz Valorant'ta 80 fazla gibi geldi. Core Performance Boost ayarını kapatırsam FPS'im etkilenir mi ve ısım düşür mi? Veya termal macunu mu süremedim anlamadım içerisinde kitiyle beraber geliyordu gayet güzel sürdüm. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler :D

Konu başlığında 2600 ile 80 derece aldığınız yazıyor sanırım yanlış oldu. Stok fan ile 5600 ü kullanıyorsanız normal gibi geldi.

Konu başlığında 2600 ile 80 derece aldığınız yazıyor sanırım yanlış oldu. Stok fan ile 5600 ü kullanıyorsanız normal gibi geldi.
Şöyle söyliyeyim 2600 ilk pc topladığımda almıştım termal macun falan gitmişti ama şimdi termal macun yenilediğim halde böyle oluyor tabi kasanın fanları da biraz eskidi onun etkisi var mıdır ?

İşlemciye O.C felan yapmadıysan bulunduğun yerde havalar sıcak değilse pek normal değil bence.
O.C yapmadım bulunduğum yerde çok sıcak değil. Kasanın fanları biraz eskidi artık fark ediliyor kasa fanlarından olmuş olabilir mi ?

Stok fan ile valorant gibi bir oyunda 75 dereceyi geçmemeli bence fakat amd ryzen işlemciler 90-95 derecelere ulaşıp stabil çalışabilecek işlemcilerdir.
Şİmdi şöyle ben termal macunu kitiyle berabar sürdüm fakat takarken arka plakayı duşdurdum biraz sağa sola oynadı termal macun dağılmış olduğu için olabilir mi silip tekrar sürmem gerekir mi. Şöyle bir sorun da var cama dokunduğumda da fazlasıyla sıcak kasadan dolayı da olabilir mi ? yardımcı olursanız sevinirim.

Core Performance Boost ayarını kapatmadan önce HWMonitor uygulamasına göre 85 derecelerdeydi Valorant oynarken. Bu ayarı kapadıktan sonra bir oyun test ettim ve Max 66.8 dereceleri gördüm. Sanırım sorunu düzelttim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı