R5 2600 ve B450M-K Prime OC

MetinDai

Kilopat
Daha fazla  
R5 2600'üm var stok soğutucu ile B450M-K PRIME anakartım var

Normal olarak 3.85GHz 'de çalışıyor işlemci

Sizce en fazla kaça çıkabilirim?

Sistem

R5 2600
GTX1050Ti
8GB 2400MHz
B450M-K Prime

Son düzenleme:
OC yapmaya ihtiyaç duyuyor musunuz gerçekten? Yoksa işin nasıl olduğunu öğrenmek amaçlı mı?
Eğer işlemciniz ekran kartınızı besleyebiliyorsa boşuna riske gireceksiniz demektir.

Şimdi soruya cevap verelim, en fazla 4 GHz görebilirsiniz diye düşünüyorum.

OC yapmaya ihtiyaç duyuyor musunuz gerçekten? Yoksa işin nasıl olduğunu öğrenmek amaçlı mı?
Eğer işlemciniz ekran kartınızı besleyebiliyorsa boşuna riske gireceksiniz demektir.

Şimdi soruya cevap verelim, en fazla 4 GHz görebilirsiniz diye düşünüyorum.
Gerçekten OC'ye ihtiyaç duyuyorum GPU ve CPU kullanımları gayet normal amacım FPS artttırmak
Ryzen Master'dan denedim 4GHz 'i stress testte 87 derecelere çıktı hatta 90'ı geçti biraz normal mi

O.C yaparsan tekli çekirdek isteyen oyunlarda biraz FPS artışı görürsünüz. Lakin soğutmanız nedir stok soğutucu ise, 4 GHZ üzerine çok zor çıkmanız. Vereceğiniz voltaj ve soğutma çok önemi. Az voltaj verip işlemcinin sapıtmasına neden olabilirsiniz. 4.3 E kadar yolu var ama anakartıma güvenmiyorum şahsen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı