R5 2600 ve B450M sistem hakkında sorular

Ahmensrr

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben eski kasama yeni nesil sistem kurmak istiyorum.
Yani bir sleeper PC yapmak istiyorum.
Fakat aklıma takılan birkaç soru var.
1-B450M anakartın birkaç serisi var bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?
2-Benim eski kasam büyük bir kasa yani anakartın sığacağından neredeyse eminim ama yine de elinde B450M ölçüleri olan varsa yazabilir mi?
3-Güç kaynağı en az kaç Watt olmalı ve hangi marka önerirsiniz? (Bütçe çok değil uygun olması önemli)
4-şimdilik HDD almadan sadece SSD ile kullanayım diye düşünüyorum. Herhangi bir sorun çıkarır mı?
5-Sıvı soğutma kullanmam gerekli mi? (Kasanın üstüne 2 adet fan yerleştireceğim ve yan kapak açık olacak)
6-Sistem kurulumunu ben yapabilir miyim yoksa bilgisayarcıya mı götüreyim?
7-Ve son olarak ekran kartı biraz geç gelecek sistemi ekran kartsız açabilir miyim? (Oyun falan oynanmayacak, sadece Windows'u kurmak gibi işlemler için)

1- Anakart için bütçe belirtmeniz lazım. Giriş seviye olarak Gigabyte B450M S2H yeterlidir.
2- Micro ATX boyutlarında. 24.4 cm x 20.5 cm
3- Alacağınız ekran kartına bağlı. 500, 550, 650 Watt 80+ sertifikalı ve kaliteli bir model yeterlidir.
4- Hayır.
5- Hayır.
6- Montaj videolarını izleyerek kendi başınıza yapabilirsiniz. Kendinize güvenmiyorsanız bilgisayarcıya götürün.
7- Ekran kartı olmadan bu işlemciden görüntü alamazsınız. Ekran kartsız kullanamazsınız.

1- Anakart için bütçe belirtmeniz lazım. Giriş seviye olarak Gigabyte B450M S2H yeterlidir.
2- Micro ATX boyutlarında. 24.4 cm X 20.5 cm.
3- Alacağınız ekran kartına bağlı. 500, 550, 650 Watt 80+ sertifikalı ve kaliteli bir model yeterlidir.
4- Hayır.
5- Hayır.
6- Montaj videolarını izleyerek kendi başınıza yapabilirsiniz. Kendinize güvenmiyorsanız bilgisayarcıya götürün.
7- Ekran kartı olmadan bu işlemciden görüntü alamazsınız. Ekran kartsız kullanamazsınız.

Anakart bütçesi 500 700 arası.
2- Micro ATX boyutlarında. 24.4 cm x 20.5 cm
4- Hayır.
5- Hayır.
ekran kartı 1660 veya 1650s düşünüyorum

1) ¯\_(ツ)_/¯
2) 244 mm x 244 mm (Micro ATX)
3) Ekran kartınız nedir ?
4) Depolama alanı olarak biraz sorun yaşayabilirsiniz.
5) Değil.
6) Sorun olacağını sanmıyorum. En kötü ihtimalle İnternet'ten adım adım kopyalayarak yaparsınız.
7) Hayır.

6-Sistem kurulumunu ben yapabilir miyim yoksa bilgisayarcıya mı götüreyim?

Yaparsın.

7-Ve son olarak ekran kartı biraz geç gelecek sistemi ekran kartsız açabilir miyim? (Oyun falan oynanmayacak, sadece Windows'u kurmak gibi işlemler için)

Eğer onboard ekran kartı yoksa hiç görüntü alamazsın.

4-şimdilik HDD almadan sadece SSD ile kullanayım diye düşünüyorum. Herhangi bir sorun çıkarır mı?

Hayır.

5-Sıvı soğutma kullanmam gerekli mi?

Yok.

3-Güç kaynağı en az kaç Watt olmalı ve hangi marka önerirsiniz?

Alacağın sisteme gör4e değişir APU ise 500 al en az. Normal dersen 600W yeter.

1-B450M anakartın birkaç serisi var bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

2-Benim eski kasam büyük bir kasa yani anakartın sığacağından neredeyse eminim ama yine de elinde B450M ölçüleri olan varsa yazabilir mi?

Kasanın ne desteklediği önemli.

En az 600 al bence.
Pahalı gelir ise;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı