Çözüldü R5 2600 ve GTX 1650S sistemde darboğaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muhammed16

Femtopat
Daha fazla  
R5 2600 + GTX 1650 Super var 4 ay boyunca sorun yaşamadım fakat şu an oyunlarda GPU'nun sadece %30'unu kullanabiliyorum. Nedeni ne olabilir acaba?

Rekabetçi oynuyorsan işlemcinin verebileceği maksimum FPS neyse o çıkar, o yüzden ekran kartı kullanım değeri düşük olabilir. Tabii gidip RDR2, CP77 gibi oyunlarda %30 ekran kartı kullanılıyorsa farklı bir sıkıntı vardır. Yüksek sıcaklık olur, arızalı SSD/HDD olur vb.

1626263039974.png

Valorant oyunun da bu durum da.

Hangi oyun ile test ediyorsunuz?
İşlemci kullanımı % kaç?
Rekabetçi oynuyorsan işlemcinin verebileceği maksimum FPS neyse o çıkar, o yüzden ekran kartı kullanım değeri düşük olabilir. Tabii gidip RDR2, CP77 gibi oyunlarda %30 ekran kartı kullanılıyorsa farklı bir sıkıntı vardır. Yüksek sıcaklık olur, arızalı SSD/HDD olur vb.

Valorant ve CS:GO'da gözle görülür bir FPS düşüşü var Human: Fall Flat'ta da normal de 300 FPS'in altına inmezken 100 FPS alıyorum ve yine GPU %30 değerlerin de kullanılıyor.

@Muhammed16 rekabetçi oyunlarda normal. Hem optimizasyon sıkıntıları var hem de 2600'ün gücü belli. 3300X/3600/5600X tarzı bir işlemciye geçersen FPS değeri daha yü

İşlemci RTX 2060'ı bile besliyor anlatmaya çalıştığım şey 4-5 gün öncesine kadar FPS'in 200'den düşmemesi zaten,donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı