R5 2600 ve RTX 2060 sistem donuyor

harunatci

Centipat
Katılım
15 Ağustos 2020
Mesajlar
213
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat Mühendisi
Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2600, üzerinde MSI Frozr L kule tipi soğutucu mevcut.
  • ASUS ROG STRIX RTX 2060 6 GB GDDR6 192 bit.
  • XPG SX8200 PRO 256 GB M.2 SSD.
  • XPG Gammix D10 8x2 16 GB 3200MHz RAM.
  • Gigabyte A320 anakart
  • FSP Hydro 700W 80+ bronz sertifikalı PSU
Kasada 4 fan mevcut, hiçbir parçanın ısınma problemi yok, ölçüyorum sürekli. Sorunum şu şekilde arkadaşlar; önceden AMD Sapphire RX580 8 GB kullanıyordum ve sürekli WattMan hatası alıyordum, sistem aniden donuyor oyun oynarken veya internette gezinirken ve sonra da siyah ekran kalıyor ama kasa çalışıyor, fanlar dönüyordu. Ekran kartımı NVIDIA'ya geçirdim ve dün baktım yine aynı problem iki kez daha oldu. Oyun oynarken takıldı, 2-3 saniye sonra siyah ekran verdi ve kasa çalışıyordu. Kesinlikle ısınmadan dolayı değil bu durum. Sizce sebebi ne olabilir?
 
1.seçenek: Bugdows'dan olabilir 21H2 sürümü çıkmış güncelleyin düzelebilir.
2.seçenek: BIOS Update ve clear CMOS yaparak ayarları baştan yapın.
3.seçenek. PSU gücü yetmiyor sistem kitleniyor olabilir. (düşük ihtimal)

Düşük bir ihtimal bence. Clear işlemi yaparken dikkatli olun, 2 adet jbat var her ikisine de sırasıyla 3-5 saniye tornavida ucu gösterin.

Bunun nasıl yapılacağına dair bir video mevcut mu? İlk defa yapacağım çünkü.
 
Bende bilmiyordum video izleyerek yaptım çok basit. Anakartınızın üstündeki JBAT1 ve JBAT2 yazan iki adet pin var onlara sırasıyla 3-5 saniye tornavida ucu değdireceksiniz. Bu sırada bilgisayar kapalı ve kapattıktan sonra güç düğmesine 2-3 kere basmanız gerekiyor.
 
Bende bilmiyordum video izleyerek yaptım çok basit. Anakartınızın üstündeki jbat1 ve jbat2 yazan iki adet pin var onlara sırasıyla 3-5 saniye tornavida ucu değdireceksiniz. Bu sırada bilgisayar kapalı ve kapattıktan sonra güç düğmesine 2-3 kere basmanız gerekiyor.

Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlama işlemi değil mi? Bu BIOS ayarlarını sıfırlama işlemi BIOS pilini çıkartıp 1 dk bekleyip tekrar taktıktan sonrada olmuyor muydu?
1.seçenek: Bugdows'dan olabilir 21H2 sürümü çıkmış güncelleyin düzelebilir.
2.seçenek: BIOS Update ve clear CMOS yaparak ayarları baştan yapın.
3.seçenek. PSU gücü yetmiyor sistem kilitleniyor olabilir. (düşük ihtimal)

Hocam maalesef yine aynı sorun var. Yeni BIOS pili alıp taktım yine aniden siyah ekran veriyor ve kasa çalışıyor siyah ekran verdiği zaman.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı