Kasayı toplayalı 10 ay oluyor. Son 2-3 aydır, ekran kartı yük altında iken oyun aniden donuyor, ses kilitleniyor ve ekranda mor-kırmızı-mavi renkli şekiller çıkıyor. Şekiller her zaman aynı.
Sorun şu ki; bu sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını anlayamıyorum, bunu nasıl anlayabilirim?
Kendi araştırmalarım sonucu, sorunla ilgili tespit ettiğim bazı bulgular var. Çözmemize yardımcı olabilir diye belirtmek isterim.
Monitörümü ağustos ayında no signal sorunu yüzünden servise göndermiştim. ASUS VG248QE modelinin kablolarında kronik bir sorunu olduğunu anladım. Servisten sonra şu anlık bir sorun yok. Ama, yukarda belirttiğim sorunla ilgisi olabileceğini düşünüyorum. Çift monitör kullandığımı ve 2. monitörün 60 Hz olduğunu belirteyim.
PSU 600W Xigmatek, kasa ile bütün bir model. Çok kaliteli bir model olduğunu söyleyemem. Acaba ekran kartını besleyemiyor mu artık? Ama 1 sene olmadan böyle bir sorunun ana aktörü olablir mi? Bu konuda çok emin değilim.
Hard diskim 6-7 senelik, çok eski bir 7200 rpm fiziksel disk. Bu soruna yol açma olasılığı olabilir. Windows ise 240 GB'lık SSD'ye kurulu. SSD ve HDD'yi beraber kullanıyorum.
En önemli şüpheli tabii ki de ekran kartının kendisi. Arızalı olma ihtimali yüksek ama kesin değil. LoL, Rocket League, Apex gibi oyunlarda bu sorun neredeyse hiç yaşanmıyor.
RAM'lerin temiz olduğuna eminim. RAM testleri yapıldı, temiz çıktı.
Son ihtimal ise, yazılımsal bir sorun olabileceği. Defalarca format atmama ve driver güncellemesi yapmama rağmen, belli bir süre sonra tekrar nüksediyor.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. İlgili hata görsellerini de ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sorun sırasında monitörü kapatıp açın. Açıldığı ilk 1-2sn sırasında sorun olmuyorsa sorun monitörden kaynaklı olabilir. Ayrıca sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar Geforce Experince üzerinden yükleyin.
Sürücü uyumsuzluğu olabilir, ekran kartı yerine tam oturmamış olabilir, ekran kartı arızalı olabilir. Chipset, ekran kartı, BİOS, Windows Uptade güncelle.
Ben bu hatayı aldığımda ram uyuşmazlığından kaynaklıyordu. Çift ramin varsa ayrı ayrı takıp dener misin? Tek slot ram ise muhtemelen ekran kartından kaynaklanıyor.
Öncelikle geçmiş olsun bu sorunun monitör veya ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum ama bazı oyunlarda yapmıyor dediğin için ekran karti ağır basıyor.Ekran kartını söküp bir internet kafede veya bilgisayarcida deneyebilirsin aynı şekilde monitörü olmazsa garantiye gönder.
İki adet ramin varsa yerlerini degistir sorun çözülüyor bendede vardı aynı sıkıntı r5 2600 +rtx2060
Ekran kartıylada bi ilgisi olacağını sanmam
Sıkınti güç kaynağıda olabilir bunların hepsi bir neden