R5 2600 ve RTX 5060 darboğaz yapar mı?

alperbiskin

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Editör
Merhaba arkadaşlar, işlemci olarak AMD Ryzen 5 2600 Six-Core kullanıyorum (farkındayım biraz eski kaldı yenileyeceğim).

Ekran kartı olarak: 'Palit GeForce RTX 5060 Dual 8 GB GDDR7 128 Bit DLSS 4' bu ekran kartının özellikleri hoşuma gitti NVIDIA Studio olması vs ve DLSS 4 DDR 7 olması.

Darboğaz yaşarım diye tahmin ediyorum, sizlere de sormak istedim. Sizce hangi ekran kartlarında daha çok verim alırım tavsiye verirseniz mutlu olurum.

Merhaba arkadaşlar, işlemci olarak AMD Ryzen 5 2600 six-Core kullanıyorum (farkındayım biraz eski kaldı yenileyeceğim).

Ekran kartı olarak: 'Palit GeForce RTX 5060 Dual 8 GB GDDR7 128 bit DLSS 4' bu ekran kartının özellikleri hoşuma gitti NVIDIA Studio olması vs ve DLSS 4 DDR 7 olması.

Darboğaz yaşarım diye tahmin ediyorum, sizlere de sormak istedim. Sizce hangi ekran kartlarında daha çok verim alırım tavsiye verirseniz mutlu olurum.

Tabii ki de darbığaz olur o işlemci ile darboğaz yapmayan ekran kartları da sizi memnun etmez.

Elbette yapar, o işlemci ile anca GTX 1660S falan kullanabilirsiniz darboğaz olmadan.

Tabii ki de darbığaz olur o işlemci ile darboğaz yapmayan ekran kartları da sizi memnun etmez.
Peki darboğaza bir süre katlanıp işlemciyi de yükseltsem ryzen 5 7600'e?

Elbette yapar, o işlemci ile anca GTX 1660S falan kullanabilirsiniz darboğaz olmadan.
Darboğaza bir süre katlanıp işlemciyi de yükseltsem ryzen 5 7600'e 1-2 ay içinde?

Peki darboğaza bir süre katlanıp işlemciyi de yükseltsem ryzen 5 7600'e?
İşlemciyi R5 7600 yapmak için anakart ve RAM de değiştirmeniz gerekecek biliyorsunuz değil mi?
Ayrıca evet, geçici olarak kullanabilirsiniz. Ek olarak da 7600 yerine 7500F öneririm, daha ucuza aynı performansı sunuyor.

Evet bayağı yapar. 7600e yükseltmek için anakart ve RAM değişmeniz gerektiğinin de bilincinde olursanız ne kadar sürede değişeceğinize bağlı olarak olabilir.

O işlemci zamanında çok kraldı 2080 besliyordu. 🥹

Merhaba arkadaşlar, işlemci olarak AMD Ryzen 5 2600 six-Core kullanıyorum (farkındayım biraz eski kaldı yenileyeceğim).

Ekran kartı olarak: 'Palit GeForce RTX 5060 Dual 8 GB GDDR7 128 bit DLSS 4' bu ekran kartının özellikleri hoşuma gitti NVIDIA Studio olması vs ve DLSS 4 DDR 7 olması.

15 ona vereceğine 17 bine 16 GB 9060 alırsın.

Peki darboğaza bir süre katlanıp işlemciyi de yükseltsem Ryzen 5 7600'e?

Darboğaza bir süre katlanıp işlemciyi de yükseltsem Ryzen 5 7600'e 1-2 ay içinde?

Tabii kullanabilirsiniz ancak RAM ve anakartta değiştirmek zorundasınız belki 5 5600 alabilirsiniz. Ama tavsiyem 5 7500F.

O işlemci zamanında çok kraldı 2080 besliyordu. 🥹

15 ona vereceğine 17 bine 16 GB 9060 alırsın.

Nasıl kraldı? İşlemcinin performansında bir değişiklik olmuyor ki… O işlemci 2060’ı ucu ucuna besliyor. 2080’e belki 3600 gider o oda ucu ucuna hatta belki de gitmez bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı