R5 2600 ve RX 580 Tabanlı sistem toplama

Msi 590 armor 8 gb oc kullanıyorum işlemcim 2600x işlemci ocla 4.0ghz kadar çıkabilir fakat buda hayli bi ısınma yapıyor dediğin gibi fakat ben bişey keşfettim şuan işlemciyi 3.33 ghz sabitledim ne ısınma ne drop nede herhangi bişey var ve çoğu oyunda zaten 3.0 ghz üstünü açıyor bi sıkıntım yok memnunum

en fazla gördüğüm ısı işlemci:65 derece
en fazla gördüğüm ısı ekran kartı:75 derece onuda bf1 ultra 1080p ayarlarda gördüm genelde 65 70 arası fan hızı 70 sabit
Fikrin için çok teşekkür ederim. 550W sence yeterli olur mu? Benimki 580 ve işlemci de 2600 olacak.

Selamlar arkadaşlar. Bütçem maksimum 3.800. Bunun fiyatı 3.553 civarı. Şimdi bu sistemde JD SSD Powerboost kasa ve Hiper marka PSU var. Hepsi mimli markalar olduğu için vazgeçtim. Ayrıca tek bir siteden almak istiyorum bu yüzden hazır sistemlerin üzerinden oynayarak alıyorum. Şimdi alternatiflerimde

İ5 9400F-ASUS STRİX RX570 O4GB-8GB DD4 RAM 480 GB ADATA SSD li bilgisayar toplamak var. Fiyat 3719 ayrıca kasa Cooler Master marka MB501L numaraları ve 600W PSU'lu. PSU bildiğiniz gibi kalitesiz olduğu için zarar görünce diğer parçalara zarar verir diye korkuyorum. Bu yüzden ekonomik de olsa Gamepower Powerboost Hiper gibi markalardan uzak durmak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

NOT: Direk kendim toplayamıyorum. Hem ayrı ayrı yerlerden almak biraz ürkütüyor hem de montaj konusunda hayatımda hiç yapmadım. Bu yüzden toplanmış sistemleri değiştirerek bir sonuca varıyorum.

Webtekno Silver kasa ve PSU sıkıntılı parçalar. Bu yüzden ben ondan vazgeçtim. PSU bilgisayarın tamamını bozabilir bildiğiniz gibi. Bu 3553 idi.
Ben DA-V4 kullanıyorum ve Antalya'da oturuyorum ekran kartı sıcaklığı 85 dereceden fazlasını görmedi ayrıca güzel bir soğutma kullanıyor. Eğer sıcaklığın daha az olması için kasanın yan kapağını açabilirsin(ben açmadım).
Sinerji Argon Serisi B45-590CM Ryzen 5 2600 8 GB 240GB SSD RX590 +200 TL topla bunu al.
Msi 590 armor 8 gb oc kullanıyorum işlemcim 2600x işlemci ocla 4.0ghz kadar çıkabilir fakat buda hayli bi ısınma yapıyor dediğin gibi fakat ben bişey keşfettim şuan işlemciyi 3.33 ghz sabitledim ne ısınma ne drop nede herhangi bişey var ve çoğu oyunda zaten 3.0 ghz üstünü açıyor bi sıkıntım yok memnunum

en fazla gördüğüm ısı işlemci:65 derece
en fazla gördüğüm ısı ekran kartı:75 derece onuda bf1 ultra 1080p ayarlarda gördüm genelde 65 70 arası fan hızı 70 sabit
Bunu biraz daha açabilir misin?

Son düzenleme:
Ben DA-V4 kullanıyorum ve Antalya'da oturuyorum ekran kartı sıcaklığı 85 dereceden fazlasını görmedi ayrıca güzel bir soğutma kullanıyor. Eğer sıcaklığın daha az olması için kasanın yan kapağını açabilirsin(ben açmadım).
Sinerji Argon Serisi B45-590CM Ryzen 5 2600 8 GB 240GB SSD RX590 +200 TL topla bunu al.

Bunu biraz daha açabilir misin?

Antalyada Çallıda oturuyorum bende buranın havası 38 35 derece arası olmasına rağmen dediğim gibi ısı durumları olay şurda bitiyor işlemci frekansını sabitlersen
412042

ekteki gibi oradaki ayarları kendine göre ayarladıktan sonra ki bunun için bir sürü konu var bknz:Burdan bakabilirsin ayarlarını yaptıktan sonra
412045

ok ile gösterdiğim yerdeki fan hızı genellikle otamatikte olur ve sen bunu 60 veya 70 arasına çekersen ekran kartı daha hızlı soğuyacak hem yukardaki işlemci ayarıyla işlemcinin gücü tamamen harcanmıcak hemde ekran kartı daha hızlı soğuduğu için daha iyi çalışacaktır fakat fan sesi olabilir duruma göre fan hızını kendin ayarlayabilirsin rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana iyi forumlar arkadaşlar antalyada oturan arkadaşım merak etme bu havalarda 75 80 normal ama 80i geçmesin aman dikkat nolur nolmaz :)
AMD R5 2600X-MSI RX590 ARMOR 8G OC-MSI B450M PROVDH PLUS-KINGSTON 480GB -8GB RAM - Vatan Bilgisayar

• İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 2600X Socket AM4 4.2GHz 19MB Önbellek 95W İşlemci
• ANAKART: MSI B450M PRO-VDH PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200MHz(O.C.) USB3.1 Anakart
• KASA: CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA RGB FANLI MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI
• RAM:Crucial 8GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram
• SSD: Kingston 480GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD
• EKRAN KARTI: MSI RX590 ARMOR 8G OC GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
• GÜÇ KAYNAĞI: CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI

Benim sistemim bu ha mesela 3 gün 4 gün önce antalyada ölü bir sıcak vardı 80 derece gördüm gta 5 ultra ayarlarda

Bu arada vsync açmayı unutmayın çok işe yarar performansdan kaybetmessiniz

İyi forumlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı