Çözüldü R5 2600 ve RX 590 sistemde darboğaz olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem alacağım, elimde ise eskiden kullandığım 1280x1024 monitör var. Darboğaz sıkıntısı çıkarır mı yoksa 1080P monitör mü alayım?

Çözüm
Amacım FPS,görüntü değil. :)

Dostum, darboğaz yaşamazsın. Darboğaz dediğin olay, işlemcinin GPU'ya yetişememesi. Eğer mevcut monitörünü kullanırsan, ekran kartının %99 yani tam yük altında çalışmayacaktır. Elbette 1080P'ye göre daha çok FPS alırsın ama bu seni memnun etmez. Kısacası GPU düşük kullanım adı altında yeni bir konu açarsın buraya. :)
Amacım FPS,görüntü değil. :)

Dostum, darboğaz yaşamazsın. Darboğaz dediğin olay, işlemcinin GPU'ya yetişememesi. Eğer mevcut monitörünü kullanırsan, ekran kartının %99 yani tam yük altında çalışmayacaktır. Elbette 1080P'ye göre daha çok FPS alırsın ama bu seni memnun etmez. Kısacası GPU düşük kullanım adı altında yeni bir konu açarsın buraya. :)

Çözüm

teşekkürler :) aradığım cevap

Son düzenleme:
O sisteme 75Hz monitör hakaret olur. Bütçenizi bir süre biriktirin, İtopya'da 144Hz 1MS monitörler indirime giriyor ara sıra, uygun bir zamanda alın. Gerçekten çok fark ediyor.
RX5700 ile 75Hz kullanıyorum :D Ama çok FPS oyunu oynamıyorum, diğer oyunlarda zaten 100 fps üstünü görmüyorum ayarları fulleyince.

Konuları maalesef okuyamıyorum bir süredir zamanım kısıtlı olduğundan ama anladığım kadarı ile belli bir bütçe ile sistem toplayacaksınız ve monitör değişikliği 2. planda. Almayı düşündüğünüz sistemden emin de değilseniz bütçe belirtin ve buradan uygun F/P tavsiyeler yapılsın. Hatta sistemi kendiniz toplayabilecekseniz farklı firmalardan alışverişle daha bile iyi tavsiyeler gelebilir. Bu şekilde belkide monitörün bir kısım parası çıkabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı