R5 2600 vs i5 8400

CratoSoldier

Kilopat
Şu ana kadar hep Intel işlemciler kullandım.
Ryzen modelinin performansını da tecrübe etmek istiyorum.
Ama seçim yapmakta zorlanıyorum.
Fiyat farkı yok denecek kadar az.
Oyun + Render + Günlük kullanım için hangi modeli seçmeliyim?

İki modelin artı ve eksilerini tecrübe eden varsa bilgilendirme rica etmekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. nesil Ryzen işlemcileri Technopat ekibi de inceledi. Videosu da var. Bence gayet başarılı iş çıkarmış AMD. Oyun için render için vs düşünmeden AMD alınabilir. Çünkü tek çekirdek performansında kafa kafaya olmasa da çok yaklaşmış durumda, çoklu çekirdek performansında ise AMD önde.

Oyun için her ikisi de yeterli olduğundan render performansı için Ryzen model alınmalı. Eğer render çok az yapılacaksa yine İntel alınabilir tabii.
Adobe ürünlerinin çoğunu kullanmaktayım. Render konusunda Ryzen ön planda. Kasanın sıcaklık değerleri ve ses bakımından minimum olmasıda önemli. Bundan dolayı da biraz önerileri kontrol edeceğim
2. nesil Ryzen işlemcileri Technopat ekibi de inceledi. Videosu da var. Bence gayet başarılı iş çıkarmış AMD. Oyun için render için vs düşünmeden AMD alınabilir. Çünkü tek çekirdek performansında kafa kafaya olmasa da çok yaklaşmış durumda, çoklu çekirdek performansında ise AMD önde.

AMD'nin anakart konusunda Intel gibi sürekli anakart çıkarmaması güzel bir durum. Ayrıca araştırdığım kadarıyla yine render konusunda iyi olduğunu biliyorum. Bunun dışında çoklu çekirdek performansı da yabana atılacak cinsten değil. AMD almam gereken işlemci diye düşünüyorum ama yukardaki mesajda da belirttiğim gibi sıcaklık değerleri ve ses konusunda da bilgi sahibi olursam AMD tercihim olacaktır sanırım.

Son düzenleme:
Adobe ürünlerinin çoğunu kullanmaktayım. Render konusunda Ryzen ön planda. Kasanın sıcaklık değerleri ve ses bakımından minimum olmasıda önemli. Bundan dolayı da biraz önerileri kontrol edeceğim

AMD'nin anakart konusunda Intel gibi sürekli anakart çıkarmaması güzel bir durum. Ayrıca araştırdığım kadarıyla yine render konusunda iyi olduğunu biliyorum. Bunun dışında çoklu çekirdek performansı da yabana atılacak cinsten değil. AMD almam gereken işlemci diye düşünüyorum ama yukardaki mesajda da belirttiğim gibi sıcaklık değerleri ve ses konusunda da bilgi sahibi olursam AMD tercihim olacaktır sanırım.
AMD'nin yeni soğutucuları İntel'in stok soğutucularından daha iyi. İkisi de idare eder ancak AMD'nin soğutucusu daha iyi diyebiliriz.

kesinlikle ryzen5 2600 çok araştırdım ve onu almaya karar verdim. youtubeda oyun karşılaştırması yapmışlar. evet i5 in fps daha yüksek ama kullandığı işlemci gücü bazı yerlerde ryzenin neredeyse 2 katı.. yani oyunu çalıştırırken 2 kat daha fazla yorulması gerekiyor. i5 kesinlikl bir bilgisayar işlemcisi değil ama iyi bir oyun konsolu işlemcisi olabilirdi. ryzen 5 ile bir taraftan oyun oynayıp diğer tarafta da o oyunu internet üzerinden canlı dahi yayınlasanız sizi sıkıntıya sokmayacaktır. ya da arka planda istediğiniz programı çalıştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı