RTX 5070 multi Frame Generation (MFG) deneyimlerim ve tavsiyelerim

5070 ile alakası yok hocam 4070 Ti Super kullanıyorum gecikme yapıyor. Bu kart 5070 ten bile güçlü. Ayrıca 5000 serisi kullanan kullanıcı yorumları da gördüm gecikme yaptığını kendileri de söylüyordu.

Ek olarak test sonuçlarına da baktım. Durum değişmiyor. Siz anlamıyorsunuz ama ben anlıyorum. Ghostingli monitör kullanıp ghosting fark etmiyorum diyende var kişinin fark etmemesi bu sorunun olmadıgıdı anlamına gelmez. Ben hissediyorum. Kim ne derse desin bu böyle. 50 serisi de geçsem bu böyle. Buna da bal gibi eminim. Testlere bakarak konusan biriyim her zaman. TechPowerUp testine de baktım 5090 ve 5070 Ti ile test ediyor. Sahte kareler yerine doğal kareleri tercih ettiğini kendileri de söylemişler.

En son denediğim oyunda Mafia: The Old Country. Yeni cıkan bir oyun.
Eki Görüntüle 2616452

Baba kim size 4070 Ti 5070'ten güçlü dedi? Saf kas gücünde cogu oyunda 10 FPS var. MFG açınca 5070 yok ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baba kim size 4070 Ti 5070'ten güçlü dedi? Saf kas gücünde cogu oyunda 10 FPS var. MFG açınca 5070 yok ediyor.

Saf gücün öldüğünü artık kabullenmek zorundayız artık temel hedef bir kartın 60 FPS alması ve gerisi kolay ben şahsen 5070 ten memnunum.

MFG ile siz kendinizi kandırırsınız maalesef. Fg açıyorum gecikmeden oynanmıyor. Siz böyle keyif alıyorsanız oynayın. Ben DLSS kullanıyorum sadece. Bu yüzden 5000 serisinde MFG varmış yokmuş umurumda değil. Eğer bir sonraki seride de kas gücünü geliştirmeyip MFG den devam ederse AMD geçeceğim. Örneği burada var. 97 FPS oyun oynamak için oldukça akıcı zaten. 63ms bile fazlayken 86ms ile oyun oynanmaz. MFG tam bir lag simülatörü.
Screenshot_20251205_144539_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Kendim daha geçen gün Mafia the old country de denedim hem görüntüde titremeler oldu hem de gecikmeden oynanmaz hale geldi. 5070 istediği kadar MFG açsın akıcılık da 4070 ti super daha iyi çünkü daha yüksek FPS alıyor. Tr de bunu söyleyen bir tek ben değilim. Eğer AMD kullansaydım donanım bazlı değil derdiniz, ben donanım bazlı çalışan kart da kullanıyorum sonuç değişmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Saf kas gücü hala ekran kartı satın alımında, en büyük etkendir. Kendi ağzınla söylüyorsun ekran kartın MFG'ye muhtaç. Git bakalım Indiana Jones da MFG ve dls aç ne oluyor. İki teknoloji de bozuk çalışıyor. Senin kartının saf gücü de iyi değil. Mecbur ayar kısacaksın sen. Halbuki 4070 Ti Super, RX9070, RX 9070 XT sahibi biri hiçbir zaman 2K Ultra da MFG'ye veya fg ye ihtiyaç duymadan çok akıcı bir şekilde oyun oynayacak. 15ms input lag ile doğrusallığı belli olmayan, kalite dahil her şeyi katleden bir teknolojiye, muhtaç olmak ekran kartı için ne kadar kötü bir durum. Ve 30k ya satılıyor tam komedi.

Saf gücün öldüğünü artık kabullenmek zorundayız artık temel hedef bir kartın 60 FPS alması ve gerisi kolay ben şahsen 5070 ten memnunum.

Saf kart gücü ölmedi. Sizin kartınız sahip olmadığı için siz böyle düşünüyorsunuz. Ben hiçbir oyunda fg ya da MFG aramıyorum. Çünkü gerek yok. 100'den fazla AAA oyun oynadım RX9070 ile bir kere bu teknolojilere muhtaç kalmadı ekran kartım. Var olan oyunların yarısında düzgün çalışmayan MFG'ye muhtaç durumda olan bir kart RTX5070. 2K Ultra da VRAM'den kaybettiklerinin haddi hesabı yok. 7900XT mesela ne yapsın fg yi MFG'yi, kart o kadar güçlü ki böyle şeylere 2K Ultra da gram ihtiyacı yok.

@bluerr nebi akgün gayet net bir şekilde anlatmış, neden anlamak istemiyorlar bilmiyorum.

Saf kas gücü hala ekran kartı satın alımında, en büyük etkendir. Kendi ağzınla söylüyorsun ekran kartın MFG'ye muhtaç. Git bakalım Indiana Jones da MFG ve dls aç ne oluyor. İki teknoloji de bozuk çalışıyor. Senin kartının saf gücü de iyi değil. Mecbur ayar kısacaksın sen. Halbuki 4070 Ti Super, RX9070, RX 9070 XT sahibi biri hiçbir zaman 2K Ultra da MFG'ye veya fg ye ihtiyaç duymadan çok akıcı bir şekilde oyun oynayacak. 15ms input lag ile doğrusallığı belli olmayan, kalite dahil her şeyi katleden bir teknolojiye, muhtaç olmak ekran kartı için ne kadar kötü bir durum. Ve 30k ya satılıyor tam komedi.

Saf kart gücü ölmedi. Sizin kartınız sahip olmadığı için siz böyle düşünüyorsunuz. Ben hiçbir oyunda fg ya da MFG aramıyorum. Çünkü gerek yok. 100'den fazla AAA oyun oynadım RX9070 ile bir kere bu teknolojilere muhtaç kalmadı ekran kartım. Var olan oyunların yarısında düzgün çalışmayan MFG'ye muhtaç durumda olan bir kart RTX5070. 2K Ultra da VRAM'den kaybettiklerinin haddi hesabı yok. 7900XT mesela ne yapsın fg yi MFG'yi, kart o kadar güçlü ki böyle şeylere 2K Ultra da gram ihtiyacı yok.

@bluerr nebi AKG'ün gayet net bir şekilde anlatmış, neden anlamak istemiyorlar bilmiyorum.

Çünkü bunun için para ödemiş, kabullenmez. Bu arkadaşın dediğine göre 5070 de 4090'dan iyidir. MFG ile geçer çünkü.

Sahte kare + Overclock= 5000 serisi (90 hariç)

Madem kareler sahte o zaman biz de sahte parayla ödeme yapalım. 😀

MFG çok iyi 4090 performansı alıyorum. 🥳

Son düzenleme:
Çünkü bunun için para ödemiş, kabullenmez. Bu arkadaşın dediğine göre 5070 de 4090'dan iyidir. MFG ile geçer çünkü.

Sahte kare + overclock= 5000 serisi (90 hariç)

Madem kareler sahte o zaman biz de sahte parayla ödeme yapalım. 😀

MFG çok iyi 4090 performansı alıyorum. 🥳

Güldürdünüz beni hocam süpersiniz. Tam olarak anlatıp durduğumuz şey bu. MFG diye diye dünyayı kurtarıcaklar sonunda.

Güldürdünüz beni hocam süpersiniz. Tam olarak anlatıp durduğumuz şey bu. MFG diye diye dünyayı kurtarıcaklar sonunda.
30-50 FPS de lag simülatörü.
60 FPS ve üstünde eh işte.
90 FPS de iyi çalışıyor.

İyi de 90 FPS alsam ben zaten kare oluşturmayı açmam. :D Bu daha çok güçsüz kartlar için yapılmış bir teknoloji. Ama düşük FPS de artifact artıyor ve gecikme fazla oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı