R5 2600'e overclock yapmak

Alper Güngör

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600x, Gainward 2060 ghost oc, GSkill TridentZ RGB 8X2 3200mhz, MSI A320m-a pro, Jamesdonkey 240gb sata SSD, WD 1TB 7200RPM
MSI B450M Pro-VDH Max anakartım ve R5 2600 işlemcim var ayrıca tek RAM'imi geçici olarak sattığım için şu an tek kanal 8 GB 3200MHz RAM kullanıyorum. OC yapmayı denediğimde çoğu kişi 1.35v a çıkmadan 4.1 4.2 GHz'lere kadar çıkabilirken ben 1.40v da yapsam 4.0 da bile biraz test yaptıktan sonra ekran gidiyor. İşlemci baktığımda stock olarak 3.4GHz ayarlı oyunlarda ise 3.55'in üstüne çıkmıyor ve stock 1.285v çekiyor. Anakartın kendi özelliği var og Genie diye 3.85'e kendi çıkarıyor onda bile crash yiyorum. Bazıları 4.2GHz'e 1.3v civarında bile çıkabilirken bende neden 1.3 de işlemcinin kendi Turbo frekansında bile crash veriyor. Anlamış değilim anakartım mı OC için kötü işlemcide mi çok şanssızım ayrıca şunu da belirtiyim BIOS 1.4v üstüne override modda çıkmıyor. Zaten Ryzen Master ile biraz denedim anca 1.45v da falan 4.0GHz çalıştırıyor 4.1 için 1.5'a falan anca öyle de aşırı yüksek değerler zaten sanırsam stok soğutucu için AMD 1.35v üstünü önermiyormuş.

Dediğin de hak payı var overclock biraz şans oyunu gibi bir şey bazı kişiler de performansı arttırırken bazı kişiler de de performansı düşürüyor netlik bir şeyi yok bileşenlerine göre ısınma değeri de tabii üstüne çıkabilir bu da performans kaybına neden olur ve neden tek kanal RAM ile overclock deniyorsun ki? Hız aşırtıyorsun sonuçta riskli bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı