Çözüldü R5 2600X 100 dereceyi görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rssllsw

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Asus Prime b450-m-k
CPU : AMD Ryzen 5 2600X
GPU : MSI GTX 1650 4GB GDDR 5 Ventus XS
Ram : 32GB Kingston Fury Beast 3200 MHz DDR4 CL16 (16+16)
PSU : High Power 750W 80+ GOLD Performance GD
Depolama :
- HDD: 750 GB HITACHI 5K750
- SATA SSD: 256 GB Dahua C800A
- M2 NVME SSD: 500 GB Samsung 970 EVO Plus
Merhaba dostlar. Ben dün işlemci fanımı söküp temizledim ve detaylarını aşağıya yazacağım termal macunu kullandım.
Daha sonrasında işlemci sıcaklığını test ettiğimde boşta 60-70 derece yük altında ise 105 dereceye kadar çıktığını gördüm.
Düzgün yapamadığım için macunu tekrar yenileme ve fanı takma işlemini birkaç kez tekrarladım. Bu arada ilk defa işlemci fanımı söktüğüm için biraz acemi davranmış olabilirim fakat son takışımda herhangi bir oynama olmadı, düzgün yapmışım gibi görünüyordu.
Termal macunu yenilemeden önce herhangi bir sıcaklık ölçümü yapmadım o yüzden ne değişti bilemiyorum maalesef.
Peki hocalarım sizce, 105 dereceyi hak edecek kadar neyi yanlış yapmış olabilirim?

Anakart: ASUS Prime B450-M-K
İşlemci: R5 2600X
İşlemci fanı: AMD stok fan
Kasa: Xigmatek EN43224
Termal macun: 125TL'ye satın aldığım "hutıxı thermal grease HT-GY260" adlı termal macun.
Kasa fan sayısı: 1 adet (sadece egzoz fanı)
Ekstra detaylar: BIOS üzerinde XMP açmak dışında herhangi bir değişim yapmadım. Sistemim 4 yıllık. İşlemci fanını söktükten sonra üfleyerek temizledim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (125).png
    Ekran Görüntüsü (125).png
    51,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (126).png
    Ekran Görüntüsü (126).png
    53,5 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Ben dün işlemci fanımı söküp temizledim ve detaylarını aşağıya yazacağım termal macunu kullandım.
Daha sonrasında işlemci sıcaklığını test ettiğimde boşta 60-70 derece yük altında ise 105 dereceye kadar çıktığını gördüm.
Düzgün yapamadığım için macunu tekrar yenileme ve fanı takma işlemini birkaç kez tekrarladım. Bu arada ilk defa işlemci fanımı söktüğüm için biraz acemi davranmış olabilirim fakat son takışımda herhangi bir oynama olmadı, düzgün yapmışım gibi görünüyordu.
Termal macunu yenilemeden önce herhangi bir sıcaklık ölçümü yapmadım o yüzden ne değişti bilemiyorum maalesef.
Peki hocalarım sizce, 105 dereceyi hak edecek kadar neyi yanlış yapmış olabilirim?

Anakart: ASUS Prime B450-M-K
İşlemci: R5 2600X
İşlemci fanı: AMD stok fan
Kasa: Xigmatek EN43224
Termal macun: 125TL'ye satın aldığım "hutıxı thermal grease HT-GY260" adlı termal macun.
Kasa fan sayısı: 1 adet (sadece egzoz fanı)
Ekstra detaylar: BIOS üzerinde XMP açmak dışında herhangi bir değişim yapmadım. Sistemim 4 yıllık. İşlemci fanını söktükten sonra üfleyerek temizledim.
Ortalama 15 derece düşüş yapmayı başardım şu şekilde yaptım:
1. -0.150000 undervolt yaptım.
2. core performance boost'u kapattım.

Konuyu kilitleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı