R5 2600X 90 Derece

Caesar Edit

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Avrasya Üniversitesi Öğrenci
Bilgisayar özelliklerimi aşağıda belirttim, NFS Heat oyununda High veya Medium ayarlarda 90 dereceleri görüyorum. Keza Valorant'ta da lobi ekranındayken 80 dereceleri görüyorum. GPU sıcaklığım gayet iyi lakin CPU çok kötü.

Not : İşlemci macunu 1 hafta önce değiştirdim sorun çözülmedi. Üzerinde stok soğutucusu var.

Ram : 2x8 CORSAIR RGB 3200MHZ BEYAZ
E.Kartı : MSI VENTUS OC RTX 2060
İşlemci : RYZEN 5 2600X
Anakart
: GIGABYTE AMD AORUS B450 ELITE 3200MHZ
Kasa : Cooler Master MB501L
Kasa Fanı : 3X GAMEPOWER 12MM KASA FANI
Power : 600W ELITE V3

Dosya Ekleri

• 765489c8-813a-4142-850c-2cba62725b70.jpg
    765489c8-813a-4142-850c-2cba62725b70.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 92
Bilgisayar özelliklerimi aşağıda belirttim, NFS Heat oyununda High veya medium ayarlarda 90 dereceleri görüyorum. Keza Valorant'ta da lobi ekranındayken 80 dereceleri görüyorum. GPU sıcaklığım gayet iyi lakin CPU çok kötü.

Not: İşlemci macunu 1 hafta önce değiştirdim sorun çözülmedi. Üzerinde stok soğutucusu var.

RAM: 2x8 Corsair RGB 3200MHz beyaz.
ekran kartı: MSI Ventus OC RTX 2060.
işlemci: Ryzen 5 2600X
Anakart
: Gigabyte AMD Aorus B450 Elite 3200MHz.
kasa: Cooler Master MB501L.
kasa fanı: 3X Gamepower 12mm kasa fanı.
Power: 600W Elite V3.

Bu değerleri vermeden önce bilgisayarınızdaki herhangi bir parçayı değiştirdiniz mi?

Ekran kartını upgrade yaptıysanız kaldırmıyor olabilir.

Garantisi varsa bence direkt garantiye götürmeniz daha iyi olur.

Bilgisayar özelliklerimi aşağıda belirttim, NFS Heat oyununda High veya Medium ayarlarda 90 dereceleri görüyorum. Keza Valorant'ta da lobi ekranındayken 80 dereceleri görüyorum. GPU sıcaklığım gayet iyi lakin CPU çok kötü.

Not : İşlemci macunu 1 hafta önce değiştirdim sorun çözülmedi. Üzerinde stok soğutucusu var.

Ram : 2x8 CORSAIR RGB 3200MHZ BEYAZ
E.Kartı : MSI VENTUS OC RTX 2060
İşlemci : RYZEN 5 2600X
Anakart
: GIGABYTE AMD AORUS B450 ELITE 3200MHZ
Kasa : Cooler Master MB501L
Kasa Fanı : 3X GAMEPOWER 12MM KASA FANI
Power : 600W ELITE V3
Stealth soğutucu kötü, üstüne CPB açıktır şu an, V desen çok dengesiz.

Bu değerlerin değişmesi için bir frekans sabitleme yapabiliriz. Zaten yapılabilecek pek de bir şey yok.

Bence 90 derece tehlikeli olabilecek bir sıcaklık. Yakın zamanda CPU soğutucusu alsan iyi olur.
Nelere dikkat edip almam gerekiyor ona göre bir bütçe oluşturacağım. Yani anakart ve işlemciye uyumlu olması için.
Bu değerleri vermeden önce bilgisayarınızdaki herhangi bir parçayı değiştirdiniz mi?

Ekran kartını upgrade yaptıysanız kaldırmıyor olabilir.

Garantisi varsa bence direkt garantiye götürmeniz daha iyi olur.
Hayır kasayı kendim incehesap.com'da topladım. Bir geliştirme yapmadım. Garantisi 8-9 ay var ama uğraşmaya değmez en az 1 ay kasa bende olmayacak ve işim gereği kasa bana lazım.

Stok soğutucu yerine sıvı soğutma tercih edebilirsin.

Kullanım değerlerin CPU %91 çok fazla ve GPU %50 düşük. Tam tersi olmalı aslında düzgün bir sistem için. Darboğaz görüntüsü var. Ya oyun optimizasyon sıkıntılı ya da donanımsal sıkıntı var.
2600x RTX2060 la baş edemiyor görüntüsü var. Normalde yeter.
Overclock vs denedin mi BIOS tan veya ayarlarla oynadın mı?

Stealth soğutucu kötü, üstüne CPB açıktır şu an, V desen çok dengesiz.

Bu değerlerin değişmesi için bir frekans sabitleme yapabiliriz. Zaten yapılabilecek pek de bir şey yok.
Birazcık daha açabilir misiniz? CBP ve V ibarelerini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı