R5 2600X 90 Derece

CPU: %90 GPU: %50, yani çok gibi. FPS Drop yiyor musunuz?
Bu arada normal değerler ortalama şu şekilde olur: CPU: %35-45, GPU: %85-99.
Şöyle söyliyim Valorant vb. oyunlarda hiç almadım lakin Cyberpunk 2077 veya NFS HEat gibi oyunlarda nadir de olsa evet.

Çok mu ?

Kasam sıvı soğutucuya uygun mu emin değilim.
Nedir bu sıvı soğutucu fetişi anlamadım gitti. NH-D15 alın sıvı soğutucuların %95ini ezip geçer. Stok soğutucu olsa bile o kadar ısınmaması lazım. Ha tehlikeli diyenler olmuş. İşlemci tehlikeli sıcaklıklara ulaşmadan kendini kapatır zaten. Sonuçta Limiter ve throttling diye şeyler var.

Bence ya kasanın hava sirkülasyonu çok kötü ya da soğutucu hatalı takılmış. Kullanım değerlerine gelince tek bir fotodan bir şey denemez.

Dostum herkesin bir fikri vardır, önce kendin otur düşün bütçene uygun ne ise onu tercih et. 30 küsürlük bilgisayar topladım sıvı soğutma kullanmadım. Çoğu sıvı soğutma kullananlardan daha serin çalışıyor sistemim.

Nedir bu sıvı soğutucu fetişi anlamadım gitti. Stok soğutucu olsa bile o kadar ısınmaması lazım. Ha tehlikeli diyenler olmuş. İşlemci tehlikeli sıcaklıklara ulaşmadan kendini kapatır zaten. Sonuçta Limiter ve throttling diye şeyler var.

Bence ya kasanın hava sirkülasyonu çok kötü ya da soğutucu hatalı takılmış. Kullanım değerlerine gelince tek bir fotodan bir şey denemez.
Bana normal bir soğutucu önerebilir misiniz ? İşlemci ve Anakartıma uyumlu olacak şekilde.
Dostum herkesin bir fikri vardır, önce kendin otur düşün bütçene uygun ne ise onu tercih et. 30 küsürlük bilgisayar topladım sıvı soğutma kullanmadım. Çoğu sıvı soğutma kullananlardan daha serin çalışıyor sistemim.
Yok ben illede sıvı soğutma olsun demiyorum, zaten hiç kullanmadım deneyimim yok.

Nedir bu sıvı soğutucu fetişi anlamadım gitti. Stok soğutucu olsa bile o kadar ısınmaması lazım. Ha tehlikeli diyenler olmuş. İşlemci tehlikeli sıcaklıklara ulaşmadan kendini kapatır zaten. Sonuçta Limiter ve throttling diye şeyler var.

Ah dostum keşke elektronik aletler senin dediğin kadar güvenilir olsalar...

Bana normal bir soğutucu önerebilir misiniz ? İşlemci ve Anakartıma uyumlu olacak şekilde.

Yok ben sıvı soğutmacı bir insan değilim zaten hiç kullanmadım deneyimim yok.
Hyper 212, Scythe Fuma 2, Deepcool Gammaxx
Ah dostum keşke elektronik aletler senin dediğin kadar güvenilir olsalar...
Evet güvenilir. Laptopların %90'ı 90 dereceye yakın çalışıyor sürekli(yükte). Ben de kullanıyorum kaç yıldır. Ama ne hikmetse hiç işlemci ölmez. Ya üstüne su dökülür ya ekran kırılır.

NZXT Kraken serisi sıvı soğutucular 83 C ye ulaştığında PC yi kapatıyor, önlem olarak. Sen 90 C den bahsediyorsun düşün artık.

Kusura bakmasın kimse, sıvı soğutma aynı şartlarda hava soğutmadan kat kat daha performanslı.

Ryzen stok soğutucuların ilk seride alüminyum tabakası kalındı sonradan incelttiler.

Sıvı soğutmamı çıkartıp temizlerken stok soğutucuyu takayım dedim ve baktım aynı kasada boşta CPU 60 C lerde dolanıyor. Tabi %25 OC li işlemcim. Sıvı Soğutma ile 39C.

Oyun vs de 60C maksimum. Stress testlerinde 70C.
Ve sessiz. Tüm kasa fanları 600-800 rpm devirde.

Sana da tavsiyem 120 mm sıvı soğutma alıp radyatörü egzoz kısmına takman.
400-1000 ₺ arasında fiyatlar değişiyor.

Bilgisayar özelliklerimi aşağıda belirttim, NFS Heat oyununda High veya Medium ayarlarda 90 dereceleri görüyorum. Keza Valorant'ta da lobi ekranındayken 80 dereceleri görüyorum. GPU sıcaklığım gayet iyi lakin CPU çok kötü.

Not : İşlemci macunu 1 hafta önce değiştirdim sorun çözülmedi. Üzerinde stok soğutucusu var.

Ram : 2x8 CORSAIR RGB 3200MHZ BEYAZ
E.Kartı : MSI VENTUS OC RTX 2060
İşlemci : RYZEN 5 2600X
Anakart
: GIGABYTE AMD AORUS B450 ELITE 3200MHZ
Kasa : Cooler Master MB501L
Kasa Fanı : 3X GAMEPOWER 12MM KASA FANI
Power : 600W ELITE V3
GamePower Wraith 4x120mm ARGB Fan ARGB LED Bar Gaming ATX RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasa - incehesap.com
Belirttiğiniz kasa bu ise hava akışı kötü, bu yüzden sıcaklık sorunları oluyor olabilir.
CPB açık mı? Veya herhangi bir overclock işlemi yaptınız mı? Ryzen 5 3600 kullanıyorum 3.9 GHz stok fan 80 dereceyi görmedim 2600x ile 90 derece yüksek bir rakam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı