R5 2600X 90 Derece

NZXT Kraken serisi sıvı soğutucular 83 C ye ulaştığında PC yi kapatıyor, önlem olarak. Sen 90 C den bahsediyorsun düşün artık.

Kusura bakmasın kimse, sıvı soğutma aynı şartlarda hava soğutmadan kat kat daha performanslı.

Ryzen stok soğutucuların ilk seride alüminyum tabakası kalındı sonradan incelttiler.

Sıvı soğutmamı çıkartıp temizlerken stok soğutucuyu takayım dedim ve baktım aynı kasada boşta CPU 60 C lerde dolanıyor. Tabi %25 OC li işlemcim. Sıvı Soğutma ile 39C.

Oyun vs de 60C maksimum. Stress testlerinde 70C.
Ve sessiz. Tüm kasa fanları 600-800 rpm devirde.

Sana da tavsiyem 120 mm sıvı soğutma alıp radyatörü egzoz kısmına takman.
400-1000 ₺ arasında fiyatlar değişiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sıvı soğutucu ile hava soğutucu arasında fark yok desen yine anlarım ama bu sıvı soğutma aşkınız artık komik geliyor.

GamePower Wraith 4x120mm ARGB Fan ARGB LED Bar Gaming ATX RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasa - incehesap.com
Belirttiğiniz kasa bu ise hava akışı kötü, bu yüzden sıcaklık sorunları oluyor olabilir.
CPB açık mı? Veya herhangi bir overclock işlemi yaptınız mı? Ryzen 5 3600 kullanıyorum 3.9 GHz stok fan 80 dereceyi görmedim 2600x ile 90 derece yüksek bir rakam.
Hayır kasamı yazdım orada Cooler Master MB501L modeli, önün bölmede 3 tane 12mm Gamepower'ın fanı var.

Güzel kardeşlerim ben bu işlerle uğraşmaya dün başlamadım. İşlemci durup dururken YAN MAZ.
AIO'lar daha 2-3 senenin meselesi. Ondan önce herkesin CPU'su alev mi alıyordu? Ayrıca yaptığın kıyas %25 OC'de stok soğutucu ile bilmem kaç para verdiğin sıvı soğutma. Ben dedim ki iyi Noctua D15 gibi iyi bir hava soğutucusu, piyasadaki sıvı'ların %95ini cebinden çıkartır. Ve bu sözümün arkasındayım gidin testlere bakın.

Mağazalar size kâr marjı yüksek ürünleri kakalıyor tabi sizin de cebinizde paranız bol olduğu için alıyorsunuz. Eyvallah. Ama sanki ayetle inmiş gibi sıvı tavsiye etmeyi bırakın lütfen. İyi bir hava soğutucusuna göre avantajı az ve problem oluşturma riski yüksek.

Güzel kardeşlerim ben bu işlerle uğraşmaya dün başlamadım. İşlemci durup dururken YAN MAZ.
AIO'lar daha 2-3 senenin meselesi. Ondan önce herkesin CPU'su alev mi alıyordu? Ayrıca yaptığın kıyas %25 OC'de stok soğutucu ile bilmem kaç para verdiğin sıvı soğutma. Ben dedim ki iyi Noctua D15 gibi iyi bir hava soğutucusu, piyasadaki sıvı'ların %95ini cebinden çıkartır. Ve bu sözümün arkasındayım gidin testlere bakın.

Mağazalar size kâr marjı yüksek ürünleri kakalıyor tabi sizin de cebinizde paranız bol olduğu için alıyorsunuz. Eyvallah. Ama sanki ayetle inmiş gibi sıvı tavsiye etmeyi bırakın lütfen. İyi bir hava soğutucusuna göre avantajı az ve problem oluşturma riski yüksek.
Sen nerenle okuyorsun? Ya da okuduğunu nerenle algılıyorsun dostum?

Hocam tek ricam bana ortalama 400-600 TL arası anakart ve işlemcimle uyumlu bir soğutucu önermeniz. Yukarda arkadaş önerdi ama bu soğutucu stoktan daha iyi performans verir mi ? Sonra tekrardan aynı hüznü yaşamayayım. Bir de kesin olarak anakart ve işlemcime uyumlu olduğunu nereden anlayabiliyoruz soğutucunun ?

Hocam tek ricam bana ortalama 400-600 TL arası anakart ve işlemcimle uyumlu bir soğutucu önermeniz. Yukarda arkadaş önerdi ama bu soğutucu stoktan daha iyi performans verir mi ? Sonra tekrardan aynı hüznü yaşamayayım. Bir de kesin olarak anakart ve işlemcime uyumlu olduğunu nereden anlayabiliyoruz soğutucunun ?
AM4 soket uyumlu yazıyorsa uyumludur.

Bir de onu dert etme. Hurdacıdan 1 parça alüminyum kestirsen daha iyi soğutur. Hyper 212 kendini ıspatlamış f/P ürünüdür. Çok bariz fark görürsünüz.

Bu sıvı soğutma aşkı değil bilim.

Kondüksiyonla ısı aktarımı ile konveksiyonla ısı aktarımı çok farklı olgular. Ve Kondüksiyonla ısı aktarımı çok daha başarılı.

Sadece soğutma başarısı değil ayrıca sessiz çalışması da sıvı soğutmaları öne geçiriyor.

Eğer sisteminde başka sıkıntı yoksa 120 mm lik sıvı soğutma ile sorun yaşamazsın.
İşlemcin boşta 40 C yi görmez.

CM sıvı soğutma
Thermaltake sıvı soğutma
Deepcool
Rampage

İlla stok soğutucu alacaksan Snowman al bence.

Snowman X4
Snowman M200

AM4 soket uyumlu yazıyorsa uyumludur.

Bir de onu dert etme. Hurdacıdan 1 parça alüminyum kestirsen daha iyi soğutur. Hyper 212 kendini ıspatlamış f/P ürünüdür. Çok bariz fark görürsünüz.
Son bir sorum olacak, benim kasamın aynısından olan kişiler sığmama sorunu yaşamış yorumlarda gördüm, zorlanmışlar yani. Çoğu kişi yüksekliği uyumlu mu diye kontrol edin demiş. Kuşku uyandırdı içimde.
Bu sıvı soğutma aşkı değil bilim.

Kondüksiyonla ısı aktarımı ile konveksiyonla ısı aktarımı çok farklı olgular. Ve Kondüksiyonla ısı aktarımı çok daha başarılı.

Sadece soğutma başarısı değil ayrıca sessiz çalışması da sıvı soğutmaları öne geçiriyor.

Eğer sisteminde başka sıkıntı yoksa 120 mm lik sıvı soğutma ile sorun yaşamazsın.
İşlemcin boşta 40 C yi görmez.

CM sıvı soğutma
Thermaltake sıvı soğutma
Deepcool
Rampage

İlla stok soğutucu alacaksan Snowman al bence.

Snowman X4
Snowman M200
Sıvı soğutma daha önce kullanmadığım için açıkçası çok bulaşmak istemiyorum. İlerde işlemciyi yükselttiğim zaman kasayı da değişip 3 fanlı bir sıvı soğutucu alabilirim ama şuanlık planlarımda yok gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı