R5 2600X ekran kartı tavsiyesi

İşlemci kıyaslaması yapmadım orada aslında, oluşacak olan genel performans kayıp benzerliğinden bahsettim ki görüldüğü gibi R5 2600 serisi 1660 Ti gibi kartlarla dahi darboğaz yapıyor, en azından benchmark verileri bunu gösteriyor. 2600X de bir 3600 değil, aman aman bir fark olacağını da sanmam, tekli çekirdek performansı belli bu patateslerin.

Son düzenleme:

Pek bu sohbetlerden bende anlamıyorum darboğaz falan temizinden benim sistemimde çalışacak bir ekran kartı varsa onu alırsam daha iyi olur. Arkadaşlarıma soruyorum 1060 falan al diyorlar

Pek bu sohbetlerden bende anlamıyorum darboğaz falan temizinden benim sistemimde çalışacak bir ekran kartı varsa onu alırsam daha iyi olur. Arkadaşlarıma soruyorum 1060 falan al diyorlar

Dediğim gibi birkaç tane oyunda oluşacak olan verim kaybı için düşük seviye bir kart almak doğru değil, 1660S'ten 2060'a kadar çıkabilirsiniz.

Dediğim gibi birkaç tane oyunda oluşacak olan verim kaybı için düşük seviye bir kart almak doğru değil, 1660S'ten 2060'a kadar çıkabilirsiniz.

Bu bir kaç oyun hangi oyunlar ona göre alabilirim yada örnek verebilirmisiniz fazlaysa sayıları

Bütçenizi ne kadar asa bilirsiniz bilmiyorum ama 2060 alacaginiza 3000 serisini bekleyin derim 3000 serisi pahali gelse bile 2060 lar belki ucuzlaya bilir.

Yanlış bilgi

Hocam 2 yıla yakındır R5 2600X ile RTX 2060 kullanıyorum. Darboğazın D'si bile söz konusu değil. 2600X sanılanın aksine çok güçlü bir işlemcidir. RTX 2080 hatta Ti ile kullanan 100'lerce insan var.

@erenhamza dostum RTX 2060 hatta 2070'e kadar istediğin kartı alabilirsin. Darboğaz yaşanmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an biraz aklım karıştı ne alacağım konusunda aynı zamanda uygun fiyatlı olmasıda önemli 3000 serisini bekliyeceğim fiyatların düşüşü olacaktır büyük ihtimal.

Benim de bu işlemciyi kullanan birkaç tane arkadaşım var, onlar da RTX 2060 ve 1070 Ti kullanıcıları, yukarıdaki belirttiğim durumların benzerlerini onlar da yaşıyor şu an, siz yok diyorsanız tamam darboğaz yok, ama gerçeklerin ne olduğunu biliyorum ben. Zaten genel anlamda uyumsuz bir ikili olduğu söylenemez, aksini iddia etmedim yani. İşlemci yükü optimizeli oyunlarda tökezliyor, bu kadar basit. 2080 Ti'ı da 4K da anca besler o ayrıca, kullananlar da büyük ihtimal bu şekilde kullanıyordur, zaten 7600K tarzı işlemciler de aynı işi yapıyor 4K'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…