Çözüldü R5 2600X fan hızı nasıl sabitlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rssllsw

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : Asus Prime b450-m-k
CPU : AMD Ryzen 5 2600X
GPU : MSI GTX 1650 4GB GDDR 5 Ventus XS
Ram : 32GB Kingston Fury Beast 3200 MHz DDR4 CL16 (16+16)
PSU : High Power 750W 80+ GOLD Performance GD
Depolama :
- HDD: 750 GB HITACHI 5K750
- SATA SSD: 256 GB Dahua C800A
- M2 NVME SSD: 500 GB Samsung 970 EVO Plus
Anakart
Asus Prime b450-m-k
İşlemcim çok ısındığı için çok ses yapacak bile olsa fan hızını maksimuma sabitlemek istiyorum, nasıl yapabilirim? Herhangi bir uygulaması var mı?
Bu arada undervolt denedim ama hiç soğutamadım, en son AMD'nin işlemci Boost ayarını kapattım 5 derece kadar düştü ama hala 100% yükte 93 derece.
Termal macunu 2 gün önce yeniledim.
R5 2600X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcim çok ısındığı için çok ses yapacak bile olsa fan hızını maksimuma sabitlemek istiyorum, nasıl yapabilirim? Herhangi bir uygulaması var mı?
Bu arada undervolt denedim ama hiç soğutamadım, en son AMD'nin işlemci Boost ayarını kapattım 5 derece kadar düştü ama hala 100% yükte 93 derece.
R5 2600X.

Anakartın nedir? BIOS'tan veya anakart üreticisinin programından yapabilirsin.
R5 2600X.

Soğutucu stok soğutucu mu?

R5 2600X.

Anakartın nedir? BIOS'tan veya anakart üreticisinin programından yapabilirsin.

Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucuda pek soğumaz hocam. Zaten sistem fanlarını otomatik ayarlar. Soğutucuyu değiştirmede fayda var.
Param yok hocam şu aralar çalışmadım o yüzden soğutmak için uğraşıyorum.

Evet AMD stok.

ASUS Prime B450-M-K

ASUS Armoury Crate programı üzerinden yapabilirsin Fan Xpert kısmından.

BIOS'unu güncelleyip Curve Optimizer ile voltajı düşürmeni tavsiye ederim.

%100 yükte hep ısıncak işlemcin, soğutucu alsan bile yine sıcak olacaktır. AMD işlemciler için thermal throttle sıcaklığı 95. önemli olan 1 thread yükteki sıcaklığı yani oyun oynarkenki sıcaklık. Çünkü tahminimce bilgisayarda geçirdiğin zamanın çoğunda oyun oynuyorsun. %100 yüke sokacak render benzeri işlemler yapmıyorsun.

ASUS Armoury Crate programı üzerinden yapabilirsin Fan Xpert kısmından.

BIOS'unu güncelleyip Curve Optimizer ile voltajı düşürmeni tavsiye ederim.

%100 yükte hep ısıncak işlemcin, soğutucu alsan bile yine sıcak olacaktır. AMD işlemciler için thermal throttle sıcaklığı 95. önemli olan 1 thread yükteki sıcaklığı yani oyun oynarkenki sıcaklık. Çünkü tahminimce bilgisayarda geçirdiğin zamanın çoğunda oyun oynuyorsun. %100 yüke sokacak render benzeri işlemler yapmıyorsun.
Doğrudur hocam iş için kullanmıyorum. Dediklerinizi deneyeceğim bi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı