R5 2600X+GTX 1660 süper Gaming X sistem

Bütçe
5000

ByAdnan

Decapat
Sistem.

işlemci.
AMD Ryzen 5 2600X socket AM4 4.2 GHz 19 MB önbellek 95W.

Anakart:
MSI B450 Tomahawk Max AM4 AMD Ryzen DDR4 4133 (o. C) USB3.1 anakart.

Ekran kartı:
MSI GeForce GTX 1660 süper Gaming X 6 GB GDDR5 192 Bit NVIDIA DX12 ekran kartı

RAM:
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance siyah DDR4 3000 MHz CL16 single RAM.

Güç kaynağı:
Corsair RMX serisi 80 Plus Gold 750W full modüler güç kaynağı

Kasa:
Cooler Master MB511 mesh.

SSD:
Kingston 480 GB HyperX Fury 3D serisi SATA 3.0 okuma 500 MB yazma 500 MB.

Monitör:
AOC 24" C24g1 144Hz 1MS FreeSync fullhd dpport HDMI pivot curved oyuncu monitörü

Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm, sitede yeniyim birçok anlamda yeniyim, görüş ve tavsiyelerinizden yararlanmak adına kuracağım sistem bileşenlerini bu şekilde ayarladım araştırmalarım sonucu.

Sizlerin beceri ve bilgilerinizden yararlanmak adına sistemimde ki eksiyi artıyı bilmek veyahut şunun yerine şunu tercih et diyeceğiniz noktaları öğrenmek ve tavsiyelerinize başvurma azına yaptığım posttur bu.

Not: İlk defa sistem topluyorum, günümüz oyunları ve geçmişe dönük birçok oyunu oynamak istiyorum. Şimdiden vakit ayırıp okuyan tavsiye sunan herkese teşekkür ederim iyi forumlar. 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU böyle bir sistem için fazla olmuş. 600-650W kaliteli bir PSU yeter bu sisteme. Artan parayı da işlemciye veya diske yatırabilirsin.

Monitör dahil nerdeyse aynı sistemi topluyorum ben de. Kasa ve ramlerim gelmesini bekliyorum. 750 w psu abartı olmuş biraz düşürüp işlemciyi veya ekran kartını yükseltebilirsin bence.

Attığım sistemdeki SSD'yi Kingston A2000 500 GB ile değiştirip monitör olarak AOC 24" C24G1 ekleyip almanız sizin için en iyi tercih olacaktır.
Sistem.

Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm, sitede yeniyim birçok anlamda yeniyim, görüş ve tavsiyelerinizden yararlanmak adına kuracağım sistem bileşenlerini bu şekilde ayarladım araştırmalarım sonucu.

Sizlerin beceri ve bilgilerinizden yararlanmak adına sistemimde ki eksiyi artıyı bilmek veyahut şunun yerine şunu tercih et diyeceğiniz noktaları öğrenmek ve tavsiyelerinize başvurma azına yaptığım posttur bu.

Not: İlk defa sistem topluyorum, günümüz oyunları ve geçmişe dönük birçok oyunu oynamak istiyorum. Şimdiden vakit ayırıp okuyan tavsiye sunan herkese teşekkür ederim iyi forumlar. 😊
Ayrıca 5000 TL sistem ve monitör dahil mi yoksa sadece sistemin fiyatı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU böyle bir sistem için fazla olmuş. 600-650W kaliteli bir PSU yeter bu sisteme. Artan parayı da işlemciye veya diske yatırabilirsin.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Psu yüksek tutma sebebim ilerleyen zamanlarda sistemimde değişikliklere gidecek olmam.İşlemci konusunda haklısınız 3600’e kıyaslar isek tabiki sınıfta kalır lakin,dediğim gibi ilk sistemim olacagı ve fiyat konusunda abartmak istemediğim için biraz minimum tutmaya çalıştım.
Monitör dahil nerdeyse aynı sistemi topluyorum ben de. Kasa ve ramlerim gelmesini bekliyorum. 750 w psu abartı olmuş biraz düşürüp işlemciyi veya ekran kartını yükseltebilirsin bence.
Cevabınız için teşekkür ederim.Psu ilerleyen zamanlarda sistemde değişikliğe gidecek olmamdan kaynaklı yüksek tutmak istedim,onun haricinde tabi önerilerinizi dikkate alırım,Ekran kartı konusunda güzel bi tercih yaptığımı düşünüyorum,rx serilerine oranla nvidia bi tık önde diye biliyorum,o yüzdendir ki tercihim bu ekran kartı.
Yazdığınız parçaların hepsi güzel ve kaliteli ama bu sistemin fiyatı 5000 liranın çok üstüne çıkar. Nereden topladınız bu sistemi?
Cevabınız için teşekkür ederim.Lakin dediğiniz gibi hocam 5000 sembolik rakam olarak belirttim ve ayrıca daha hayata geçirmek nasip olmadı şuanda uyumluluk konusunda ve biraz indirim kovalama peşindeyim,tabiki 5000 üstü olur lakin çokta üstüne çıkacagımı zannetmiyorum.
Attığım sistemdeki SSD'yi Kingston A2000 500 GB ile değiştirip monitör olarak AOC 24" C24G1 ekleyip almanız sizin için en iyi tercih olacaktır.

Ayrıca 5000 TL sistem ve monitör dahil mi yoksa sadece sistemin fiyatı mı?
Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim.Lakin son dönemde büyük firmalar haricinde Teknobiyotik,İtopya vesair sitelerden sistem toplayıp satın almak pek güven verici gelmiyor bana o yüzden tekrar teşekkür ederim,hazır sistem değilde kendim toplamam benim için çok daha iyi olacak.

Son düzenleme:
Uzun zamandır bende araştırma yapıyorum ve hemen hemen aynı sistemi alıcaz sanırım. Benim toplamak istediğim sistem şu şekilde olucak, işinize yarayabilir.

- İŞLEMCİ : R5 2600X
- ANAKART : Asus TUF B450 Pro Gaming veya Gigabyte B450M S2H
- EKRAN KARTI : MSİ GTX 1660 Super Gaming X
- RAM : Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR4 3000 MHz
- SSD : Samsung 860 EVO SSD "500GB veya Corsair MP510 M.2 NVMe "500GB
- KASA : Corsair Carbide Spec Delta veya Cooler Master MB511 Mesh
- GÜÇ KAYNAĞI : FSP Hyper K 600W veya bu tarz kaliteli bir şey
- MONİTÖR : Monitörü yaklaşık 1 ay önce aldım. AOC 24G2U

Benim de bütçem 5000 civarı ama kendim toplamaya kalksam bi hayli geçiyor. (5800'leri buluyor)

@Voyvo06 Sistem güzel fakat anakartı Gaming Plus veya Tomahawk yapın bence. Kasayı Spec Delta seçin. Diğeri gereksiz olur bu sistem için. (Güç kaynağı fazla. Hava akışı iyi fakat Spec Delta da yeterli.) Hayırlı olsun :) .
OC düşünüyorsanız eğer bu anakart yerine aynı fiyat bandında olup Tomahawk'taki VRM'leri kullanan B450 Gaming Plus Max düşünebilirsiniz.
Öyle yaparsam 6000 leri buluyor hatta geçebilir. Bütçemi çok zorlar böylede. Sizce hangi siteden nasıl toplamalıyım ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı