İşlemcim default halindeki ayarlarıyla oyunlarda 83 dereceye kadar çıkıyor. Technopat YouTube kanalındaki "R5 2500X için sıcaklık düşürme" videosunu izledim. Videodaki değerler(1.3000 V), 2600X için de işe yarar mı? Konu daha önce açılmış ancak net cevap verilmemiş.
İlgili video:
Hangi voltta ne kadar frekansa kadar çıkabileceğinizin garantisi yok. İşlemciler aynı dahi olsa durum pratikte çok farklı. Silikon kaliteniz burada en önemli etken. Adım adım frekans yükselterek veya voltaj düşürerek işlemciyi teste sokmanız gerekiyor.
En doğrusu adım adım deneyerek uygun voltajı bulmak, orada verilen voltaj aynı işlemci için bile sorun yaratabilir. Sorundan kastım hava akışı kötü olan bir sistemde ayni voltaj ile daha yüksek sıcaklık değerleri almanız olası, bu yüzden sisteminize uygun olanı deneyerek bulmanız en doğrusu. Silikon kalitesi, hava akışı, termal durumlar gibi etmenler işin içine dahil olduğu için direkt voltaj vermenizi önermem. En iyi ihtimal ile o voltajı baz alarak -,+ değerleri deneyebilirsiniz.
Videoda çıkan override, offset menüsü bende çıkmıyor. Enter'a tıkladığımda veya mouse ile denediğimde hiçbir şey çıkmıyor. CPU Core voltage kısmında sadece + ve - tuşlarıyla Auto'yu sayıya çevirebiliyorum. Menü başka bir tuşla mı açılıyor yoksa benim BIOS'um güncel mi değil?
Auto'yu sayıya çevirdikten sonra o sayıyı değiştiremiyorsun da değil mi? Anakartından dolayı. A320 çipsetle voltaj ayarı yapamazsın muhtemelen. Ha değiştirebiliyorsan - basarak 1.3'e getir.
Auto'yu sayıya çevirdikten sonra o sayıyı değiştiremiyorsun da değil mi? Anakartından dolayı. A320 çipsetle voltaj ayarı yapamazsın muhtemelen. Ha değiştirebiliyorsan - basarak 1.3'e getir.