R5 2600X için Volt değeri kaç olmalı?

Alp Agovic

Megapat
Daha fazla  
İşlemcim default halindeki ayarlarıyla oyunlarda 83 dereceye kadar çıkıyor. Technopat YouTube kanalındaki "R5 2500X için sıcaklık düşürme" videosunu izledim. Videodaki değerler(1.3000 V), 2600X için de işe yarar mı? Konu daha önce açılmış ancak net cevap verilmemiş.
İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
En doğrusu adım adım deneyerek uygun voltajı bulmak, orada verilen voltaj aynı işlemci için bile sorun yaratabilir. Sorundan kastım hava akışı kötü olan bir sistemde ayni voltaj ile daha yüksek sıcaklık değerleri almanız olası, bu yüzden sisteminize uygun olanı deneyerek bulmanız en doğrusu. Silikon kalitesi, hava akışı, termal durumlar gibi etmenler işin içine dahil olduğu için direkt voltaj vermenizi önermem. En iyi ihtimal ile o voltajı baz alarak -,+ değerleri deneyebilirsiniz.

Her işlemcinin karakteristik özellikleri farklıdır. 1.3V civarı deneyebilirsin, muhtemelen işe yarar.

Videoda çıkan override, offset menüsü bende çıkmıyor. Enter'a tıkladığımda veya mouse ile denediğimde hiçbir şey çıkmıyor. CPU Core voltage kısmında sadece + ve - tuşlarıyla Auto'yu sayıya çevirebiliyorum. Menü başka bir tuşla mı açılıyor yoksa benim BIOS'um güncel mi değil?

Auto'yu sayıya çevirdikten sonra o sayıyı değiştiremiyorsun da değil mi? Anakartından dolayı. A320 çipsetle voltaj ayarı yapamazsın muhtemelen. Ha değiştirebiliyorsan - basarak 1.3'e getir.

Değiştirebiliyorum. Core Performance Boost'u kapattım ancak sadece 5 derece fark etti. Bir de sizin dediğinizi deneyeyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı