Yani kasamda 3 fan var. Bir tanesi egzoz fanı diğer 2 fan ön tarafta. Fakat anakartımda 3 fan için yer yok 2 tanesini takabildim o yüzden. Peki bu CPB olayını kapatmam bir FPS kaybı yaratır mı?
Yani kasamda 3 fan var. Bir tanesi egzoz fanı diğer 2 fan ön tarafta. Fakat anakartımda 3 fan için yer yok 2 tanesini takabildim o yüzden. Peki bu OCB olayını kapatmam bir FPS kaybı yaratır mı?
FPS kaybınızın olacağını sanmıyorum. Yinede test etmenizde fayda var hocam. Sürekli oynadığınız oyunlarda deneyin Ekran kartı kullanımına iki yöntemlede dikkat edin aynı değerleri veriyorsa sıkıntı yok. Ben vereceğini düşünüyorum ama yinede emin olamnız için dediğim gibi FPS değerlerini kullanım değerlerini inceleyin.
Ben denediğimde kayıp yaşadım ama maksimum 3, 5 fps kadardı. Devasa farklar olmadı elbette. CS:GO gibi oyunlarda fark olur büyük ihtimalle, o da çok değil. Oyundan oyuna da değişmişti, bazı oyunlarda çok da etki etmemişti bile.
Hocam sizin Ekran kartınız ile o arkadaşınki bir değil. Sizinki daha güçlü daha yeni nesil. Muhtemelen 4000 yada daha üstü frekanslarda tam besleme yaptığı için o şekilde olmuştur. Fakat 3-5 FPS kaybı sanmıyorum ki o sebeple olsun. İki seçenek var ya besliyordur ya da beslemiyordur. Beslemediği zaman rahat 15-20 FPS kaybı yaşar ve gözle görülür hissedilir bir farktır bu muhtemelen sizinki canı öyle istediği için düşmüştür.
Kasanın önü cam mı, kapalı mı yoksa mesh mi yani önü hava alan boşluklu bir model mi?
Direk kasa modelini de söyleyebilirsiniz.
Takamadığınız fanı kasanın içerisinde gelen kabloyla güç kaynağına da bağlayabilirsiniz. Mutlaka böyle bir kablo çıkmıştır kasadan. Çalışmayan fanın bağlantısını o kabloya bağlıyorsunuz, o kablonun ucunu da güç kaynağındaki Molex dediğimiz kabloya bağlıyorsunuz.
CPB, Core Performance Boost dediğimiz olay kapatıldığında elbette performans düşüşü olur ancak işlemci fazla fazla voltaj almaz ve sıcaklık değeri fırlamaz. Ama manuel overclock ile çözülür bu durum dediğim gibi. Mesela CPB'de 1.4V ile sürekli 3.6 GHz - 4.125 GHz arasında gidip gelir işlemci, sürekli hızlı ve fazla voltajla çalışır. Performans olarak iyi ancak stok soğutucu için pek de iyi değil. Bu sebeple bunu kapatıp elle voltaj verin derim. Rehberler mevcut. Ben 1.25V ile 4 GHz kullanıyorum mesela. Deneyerek öğrenmek ve uygulamak gerek. Bir kere uğraşıp halledince bir daha ısınacak mı yok öyle mi böyle mi uğraştırmıyor.
Core Performance Boost özelliğini devre dışı bırakmak performansı etkiler mi?
R5 2600 işlemci kullanıyorum ve işlemcimin bir tık ısındığını düşünüyorum yaz aylarından dolayı. Forumda da çoğu arkadaş başlıkta yazdığım özelliği BIOS üzerinden devre dışı bırakarak sıcaklığa faydası olduğunu söylemişti. Peki bu özelliği devre dışı bırakmak performansı etkiler mi FPS düşmesi...www.technopat.net