R5 2600X sıcaklık değerleri normal mi?

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
RAM
16GB 3000MHZ 8x2 HyperX
Ekran kartı
RX 5500XT
Anakart
B450M-S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600x
Prime 95 testinde en yüksek 80 ortalama 72 gördüm. Gözüme yüksek geldi sizce normal mi? Kule tipi soğutucu ile kullanıyorum. Termal macunum MX-4.

Hocam R5 2600x gibi bir işlemcide cidden 72 dereceyi normal mi buluyorsunuz?
Çünkü normal? i5 650'de olabilir , R9 7950X'te olabilir. 85 derece üstü tehlikelidir. Çok ısınan bir işlemci de değil. Macun kaliteli olsa daha da düşük olurdu ama en fazla 80 olmasının hiçbir zararı yok.

85 dereceyi üst sınır olarak kabul ederseniz evet normal ama o işlemcinin vermesi gereken performansla 72 derece birbiriyle orantılı değil. Çok daha iyi değerleri alabilir.
Alabilir ama ne gerek var tehlikeli değilse? 20 derece de çalışmasıyla, 80 derece de çalışmasının çok bir farkı yok. Zarar görmüyor veya performans düşmüyor. Ayrıca performansla sıcaklık o kadar da orantılı değil. i5 650 niye alev topu gibi yanıyor o zaman?

Alabilir ama ne gerek var tehlikeli değilse? 20 derece de çalışmasıyla, 80 derece de çalışmasının çok bir farkı yok. Zarar görmüyor veya performans düşmüyor. Ayrıca performansla sıcaklık o kadar da orantılı değil. i5 650 niye alev topu gibi yanıyor o zaman?

Bana biraz yüksek geldi. Önceki sistemimde de aynı soğutucu ve macunu kullanıyordum. Ryzen 5 1400 vardı eskiden. 65 dereceyi geçmiyordu hiçbir şekilde.

85 dereceyi üst sınır olarak kabul ederseniz evet normal ama o işlemcinin vermesi gereken performansla 72 derece birbiriyle orantılı değil. Çok daha iyi değerleri alabilir.

2600X, daha fazla ısınıyor olabilir ama yüksek değil. Gönül rahatlığıyla kullanın.

Güncelleme: MX4 yerine MX6 kullandım. Macunu sürmeden önce güzelce kalıntıları temizledim. Spatula ile bir güzel yaydırdım. 2 gün geçti aradan. Artık Prime testinde 70 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda da 59-60 derece arası değerler alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı