R5 2600X Sistem Aniden Kapanıyor

TheGoko

Centipat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
5
Merhaba
Yaklaşık 1 haftadır bu problem ile uğraşıyorum. Sadece oyun oynarken bilgisayarda hiçbir sebep yokken görüntü gidiyor monitör Off konuma geliyor klavye ve mouse ta kapanıyor. Fakat kasa çalışıyor. İşlemci fanı dönüyor, ekran kartı çalışıyor diğer kasa fanları ve RAM'lerde çalışıyor görünürde sistem aktif fakat görüntü yok. Reset atınca normal olarak açlıyor. İlk olarak sorunun ekran kartı olduğunu düşündüm stres testi yaptım 80 derecede yaklaşık 10-15 dk çalıştırdım kapanmadı. Fakat 10 dk bekleyip kart soğuduktan sonra oyuna girdim 5 dk oynadıktan sonra gene aynı problemi yaşadım. Anakart arızalı mı acaba diye düşünüp beep buzzer taktım herhangi bir arıza sinyali vermedi. Ne yapacağımı şaşırdım sorunu bir türlü çözemedim. %90 oyundayken kapanıyor çok nadir normal zamanda kapanıyor. Power Supply arızası olabilir mi diye düşündüm fakat oda çalışır gözüküyor ayrıca Power sup. Nasıl arızalı olduğu anlaşılır bilmiyorum. Ekran kartı sıcaklığı sistem boştayken 40 derece civarlarında, oyunda ortalama 68-70 derecelerde gezinir. İşlemci boşta 35-40 civarı oyunlarda 60 derece civarında. Sistem parçaları;
Sapphire RX 590 Nitro
MSI B450 Tomahavk
16 GB Corsair RAM
AMD Ryzen 2600X
Xigmatek X-Power 650W +80 Plus
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sorunu yaşıyordum BIOS'u güncelledikten sonra düzeldi arkadaşımda aynı durumu yaşadı oda aynı şekilde çözdü denemeni şiddetle öneriyorum. Canlı dersteyim istersen naısl yapacağını 14:30'dan sonra açıklarım.
 
Merhaba.
Yaklaşık 1 haftadır bu problem ile uğraşıyorum. Sadece oyun oynarken bilgisayarda hiçbir sebep yokken görüntü gidiyor monitör off konuma geliyor klavye ve mouse ta kapanıyor. Fakat kasa çalışıyor. İşlemci fanı dönüyor, ekran kartı çalışıyor diğer kasa fanları ve RAM'lerde çalışıyor görünürde sistem aktif fakat görüntü yok. Reset atınca normal olarak açlıyor. İlk olarak sorunun ekran kartı olduğunu düşündüm stres testi yaptım 80 derecede yaklaşık 10-15 dk çalıştırdım kapanmadı. Fakat 10 dk bekleyip kart soğuduktan sonra oyuna girdim 5 dk oynadıktan sonra gene aynı problemi yaşadım. Anakart arızalı mı acaba diye düşünüp beep buzzer taktım herhangi bir arıza sinyali vermedi. Ne yapacağımı şaşırdım sorunu bir türlü çözemedim. %90 oyundayken kapanıyor çok nadir normal zamanda kapanıyor. Power Supply arızası olabilir mi diye düşündüm fakat oda çalışır gözüküyor ayrıca Power sup. Nasıl arızalı olduğu anlaşılır bilmiyorum. Ekran kartı sıcaklığı sistem boştayken 40 derece civarlarında, oyunda ortalama 68-70 derecelerde gezinir. İşlemci boşta 35-40 civarı oyunlarda 60 derece civarında. Sistem parçaları;
Sapphire RX 590 Nitro.
MSI B450 tomahavk.
16 GB Corsair RAM.
AMD Ryzen 2600X.
Xigmatek X-Power 650W +80 Plus.

Ekran karti Driver problemi gibi gozukuyor DDU ile suruculeri silip 19.9.2 surumunu yukler misiniz? PSU'da agriza olmadigini dusunuyorum fakat emin olmak için OCCT indirip PSU testi yapin sorun cikmazsa ekran kartindan oldugu kesinleşir.
 
OCCT indirdim direk teste başla dedim nasıl kullanılacağını bilmiyorum. PSU testi için farklı bir bölümmü var acaba. Ayrıca ilk teste basar basmaz pc aynı belirttiğim şekilde kasa çalışır halde fakat görüntü gitmiş olarak kapandı. Tekrar açıp tekrar 4 kere test yaptım hiç kapanmadı bu seferde. Altta Sıcaklık ve Güç değerlerinin olduğu 5 Dk lık test görüntüsü var. Belki yardımcı olur sizlere.
OCCT-Screenshot-20200519-125808.png
OCCT-Screenshot-20200519-125825.png
 
OCCT indirdim direk teste başla dedim nasıl kullanılacağını bilmiyorum. PSU testi için farklı bir bölümmü var acaba. Ayrıca ilk teste basar basmaz pc aynı belirttiğim şekilde kasa çalışır halde fakat görüntü gitmiş olarak kapandı. Tekrar açıp tekrar 4 kere test yaptım hiç kapanmadı bu seferde. Altta Sıcaklık ve Güç değerlerinin olduğu 5 Dk lık test görüntüsü var. Belki yardımcı olur sizlere.Eki Görüntüle 567319Eki Görüntüle 567320
Bu problem test esnasında kesmiyor genelde görüntüyü, oyunlarda kapanıyor sistem. AMD ayarlarından maksimum frekansı 10 Mhz düşürüp, oyun oynayarak dener misiniz? Çözümü böyle bulmuştum zamanında, şimdi kartı değiştirdim gerçi ama denemenizde fayda var. Garantiye gönderme işiyle uğraşmak istemiyorsanız tabi.
 
Işlemci testi açmissiniz galiba. Islemci icin 95 derece biraz fazla ama kasanin hava akişina gore normal olabilir.
Yanlış görmüyorsam işlemciniz 94 derece, çok ısındığı için yapıyor olabilir.

Yuk altinda normal sayilabilir bir deger stress testi acmis arkadaş gunluk hayatta islemciye bu kadar yuk binmesi imkansiz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı