R5 2600X sistem ile RTX 2060 uyumlu mu?

KhonaBano

Megapat
Evet selamlar,
RTX 2060 almaya karar verdim, işlemcim AMD Ryzen 5 2600X ASUS Prime B350M-K anakart bilgisayarımda önde 2 + olarak 1 tane de egzoz fanım var, 1 tane 1 TB Seagate HDD, High Power 500W bir PSU'ya sahibim. Bu ekran kartını alıp yeni bir PSU almam gerekli mi yoksa 500 Watt yeter mi? Herhangi bir OC söz konusu olmayacak yani yapmayacağım, bu ilk sorum. İkinci olarak 1660 Ti alıp hem SSD(240GB bir SSD) hem de RAM(8 GB yeni bir RAM alacağım) almak mı mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizin şuan kaç GB rami var? Eğer RTX teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız, RTX sistem daha iyi olabilir sizin için. Fakat sizin için bu pek de önemli değilse bir parçaya odak yapmak yerine sistemin bütün parçalarını eşit şekilde yükseltmeniz daha iyi olacaktır. Ve ekstra olarak PSU ucu ucuna yetebilecek bir PSU.

Evet selamlar,
RTX 2060 almaya karar verdim, işlemcim AMD Ryzen 5 2600X ASUS Prime B350M-K anakart bilgisayarımda önde 2 + olarak 1 tane de egzoz fanım var, 1 tane 1 TB Seagate HDD, High Power 500W bir PSU'ya sahibim. Bu ekran kartını alıp yeni bir PSU almam gerekli mi yoksa 500 Watt yeter mi? Herhangi bir OC söz konusu olmayacak yani yapmayacağım, bu ilk sorum. İkinci olarak 1660 Ti alıp hem SSD(240GB bir SSD) hem de RAM(8 GB yeni bir RAM alacağım) almak mı mantıklı?
1-Güç kaynağı sıkıntı yaratmaz ancak istiyorsan güç kaynağım rahat çalışsın istiyorsan daha yüksek kapasiteli alabilirsin.
2-SSD'siz bilgisayar olmaz.
3-Normalde şuan senin kaç GB RAM var?

Sisteminizin şuan kaç GB rami var? Eğer RTX teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız, RTX sistem daha iyi olabilir sizin için. Fakat sizin için bu pek de önemli değilse bir parçaya odak yapmak yerine sistemin bütün parçalarını eşit şekilde yükseltmeniz daha iyi olacaktır. Ve ekstra olarak PSU ucu ucuna yetebilecek bir PSU.
teşekkür ederim 8 GB RAM'e sahibim
1-Güç kaynağı sıkıntı yaratmaz ancak istiyorsan güç kaynağım rahat çalışsın istiyorsan daha yüksek kapasiteli alabilirsin.
2-SSD'siz bilgisayar olmaz.
3-Normalde şu an senin kaç GB RAM var?

Teşekkür ederim size de şu an 8 GB'lik bir RAM'im var RTX2060 alacağım fakat bir sıkıntı daha çıktı şuanki kartım 1050 Ti söktüğümde 6 pine sahipti eğer 6pin to 8pin dönüştürücü alıp kullanırsam aynı güçü performansı alır mıyım veya bir sıkıntı cıkar mı?
Ve bir şey daha soracağım 8 GB bir RAM aldım diyelim şu anki RAM'imin aynısından piyasada bulamadım arkasında baktığımda 8 GB 2400MHz CL14-16-16-31 diye değerler gördüm CL14 2400MHz 8 GB RAM alsam bir sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleme:
@KhonaBano
Ben teşekkür ederim, dönüştürücü kablolarını tavsiye etmiyorlar ve olabildiğince aynı RAM'leri almaya çalış çünkü belki sisteme sıkıntı çıkartabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bir örnek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı