R5 2600X sistem ısınıyor

muzaffer23

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarımın iyi olduğunu düşünüyorum ama ısınma sorunu oluyor epeyce. Bunun kaynağı neden olabilir? PUBG'de 90 dereceyi buluyor, bu yüzden FPS 50'lere kadar düşüyor. ASUS GPU uygulaması var, oradan bakıyorum değerlere; boşta 35- 40 derece arasında. PC henüz 5 aylık.

Sistem:
ASUS B450 M Dragon
AMD Ryzen 5 2600X fanlı
ASUS Phoenix 1660 Super 6 GB
2 8 GB T-Force Vulcan RAM
Adata 480 GB SSD
FSP 500W
Sharkon TG4
Kasa 3 giriş fan 1 egzoz fan

Son düzenleyen: Moderatör:
@muzaffer23, yazım hatası yaptığın için alıntılamadım. Eğer 90 dereceye ulaşan işlemci ise;
CPB açık olduğu için o sıcaklıklara geliyor, CPB kapatınca bende sorun çözüldü ve performans düşüklüğü gözle görülür bir şekilde yaşamadım.
Tek fanlı Phoenix modeli biraz ısınıyor diye biliyorum, fan hızını arttırmaktan başka yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum, kasanın modelini belirtmemişsin, belki önünden hava almıyor, bilemiyorum o yüzden yan kapağını açıp test et bir de.

Kasanız mesh değil bu aklınızda bulunsun bunu tesiri büyük bileşenlerin soğutulması konusunda ısınan GPU ise, yan kapağı çıkartarak deneyin, ön kapağınız çıkıyorsa çıkartın kasanın buz gibi olduğunu hissedeceksiniz.

Attığım konulara bakın bende Rampage Redsky kasaya sahibim benimde ön tarafım mesh değil buna benzer bir şey bende yaptım şimdi daha iyi soğutma performansı.

Birde manuel olarak x sıcaklıkta x fan değeri yapabilirsiniz GPU yazılımı üzerinden GPU adına konuşuyorsak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı