R5 2600X sistemde başarısız hız aşırtma sonrası performans düşüklüğü

FufuFps

Femtopat
Daha fazla  
Sistem:

• AMD Ryzen 5 2600X
  • ASUS Prime B450M-K
  • ASUS DUAL-GTX1660S
  • Adata XPG Gammix D30 8GBX2
  • James Donkey JD1024 1TB

Problem:

Overclock denemesi yaptım YouTube'dan izlediğim bir video ile, BIOS ekranından çıktıktan sonra bilgisayar kendini 3 kere başlatmayı denedi, ardından American Megatrends ekranı geldi, F1'e bastığımda BIOS'a geri döndüm ve ayarları sıfırlayıp tekrar başlattım. Bu sefer açıldı bilgisayar fakat eski aldığım FPS değerlerinden eser yok. Eskiden 200 FPS değerleri alıyordum, maksimum 170'e düşüyordu. Şu anda ise sabit 100 alamıyorum ve ara ara anlık 60'lara düşebiliyor FPS'im (Valorant).

OCCT:
  • İşlemci Testi Yapıldı (Error 0)
  • Ekran Testi Yapıldı (Error 0)
  • Memtest86 Testi Yapıldı (Error 0)

Sorunun nerede olduğunu cidden çözebilmiş değilim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Video Linki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcinin ayarlarının eskisi gibi olup olmadığını kontrol etmeni öneririm bir de güç seçeneklerinden işlemcinin gücünü nihai performans moduna getirip dene.

İşlemcinin ayarlarının eskisi gibi olup olmadığını kontrol etmeni öneririm bir de güç seçeneklerinden işlemcinin gücünü nihai performans moduna getirip dene.

Şöyle ki BIOS'u sıfırladım güncelledim, ayarları tamamen eski hale getirdim. Şu an tamamen stokta çalışıyor. Ve hala problem devam etmekte.

Şöyle ki BIOS'u sıfırladım güncelledim, ayarları tamamen eski hale getirdim. Şu an tamamen stokta çalışıyor. Ve hala problem devam etmekte.
BIOS tam sıfırlanmamış olabilir bir şekilde. Aynı problemi ben yaşamıştım 3500X ile ısınma ve performans sorunu vardı BIOS sıfırladım, güncelledim yine olmadı. Son çare olarak anakarttaki CMOS pilini söktüm biraz bekleyip geri taktım eski performansına döndü.

BIOS tam sıfırlanmamış olabilir bir şekilde. Aynı problemi ben yaşamıştım 3500X ile ısınma ve performans sorunu vardı BIOS sıfırladım, güncelledim yine olmadı. Son çare olarak anakarttaki CMOS pilini söktüm biraz bekleyip geri taktım eski performansına döndü.
Tam olarak iki kere CMOS pilini çıkarıp bekleyip reset attım. Ve durum hala aynı değişen hiç bir şey olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı