Çözüldü Ryzen 7 2700X ve 3200MHz RAM Hız Aşırtma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

130681

Kilopat
Merhabalar, topladığım ryzen 7 2700X sistemim için aldığım RAMler ile hız aşırtma 1.45 RAM voltajı ile maksimum 3133MHz görüyorum. Anakartın destek sayfasında ki uyumlu RAMler içinde aldığım RAMler 3200MHz destekli ve 2DIMM olarak gözükmekte. BIOS sürümünü yeni 4012'ye güncelledim. Anakart yeni diye mi 3133Mhz kadar desteklemektedir? 3200Mhz almak için ne yapmalıyım? İleride alacağım BIOS güncellemeleri ile 3200MHz görebilme şansım var mıdır? Yoksa RAMleri iade mi etmeliyim?

Anakart: ASUS TUF X470-PLUS GAMING
RAM: 32 GB - 2 adet Corsair VENGEANCE LED 16 GB (2x8) 3200Mhz

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hortlatmak gibi olacak ancak belki başına gelen olur diye yazıyorum. Kullandığım Corsair RAM'lerin herşeyi aynı ancak versiyonları farklı olduğu için bu sorunu yaşadım. Galiba sadece Corsair RAM'lerde bu versiyon olayı var. Anakartıma uyumlu 16 GB olarak 5.39 versiyon olan ram kitini 2. ve 4. slota takarak 3200 Mhz verim alabildim. 1. ve 3. slotta da 3200 Mhz'de çalıştıramadım. Sonrasında direk D.O.C.P. profili açarak sorun çözüldü. Corsair RAM'lerde versiyona da dikkat etmek gerekmekte.

ram.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı