IIVooDooII
Hectopat
- RAM
- Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M1D3000C16 8 GB DDR4
- SSD veya HDD modeli
- Samsung SSD 850 EVO 250G ve WDC WD10EALX-009BA0 1T
- Ekran kartı
- Asus GTX 1060 Dual 6 GB
- Anakart
- Gigabyte B450M S2H AMD 3600 MHz
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz AM4 19 MB
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda hiç yoktan ortaya çıkan bir sorun var. Bilgisayarı başlattığımda 3 kere Gigabyte logosu gelirken kendisini resetleyip Windows düzgün başlatılamadı kısmına atıyor veya otomatik onarıma geçip otomatik onarım yapmıyor, otomatik onarım hatsını veriyor. Bunlar olurken sistemden parçalara hafiften vurur gibi sesler geliyor. Sistemde data kablolarını sıfırladım, kablo ve bağlantı düzenini gözden geçirdim sorunlu gözüken yok. Anakart, işlemci ve RAM 2020'de aldım, ay olarak henüz 2 yılını doldurmadı bile.
Sisteme farklı yerlerden indirdiğim Windows yüklemeleri ile temiz kurulum dahi yaptım sonuç yine aynı. HDD çıkartıp, sistemi sadece SSD ile çalıştırdım değişen olmadı.
SSD ve HDD sağlık kontrollerini yaptırdım, hatalı veya bozuk gözükmüyor.
Aklıma başka bir yöntem gelmiyor, belki burada bu sorunla karşılaşan veya bilgisi olan birinin bana yardımı dokunur umuduyla yazıyorum.
Bu arada, bilgisayarın başlat düğmesine basıp direk olarak BIOS'a girip oradan hiçbir işlem yapmadan çıkınca Windows düzgün devam ediyor ya da mavi ekran kısmında bilgisayarımı yeniden başlat kısmını bir veya 2 kere yapınca normal olarak sistem geliyor.
Daha önceleri de bilgisayar ilk açıldığında HDD klasörü kendi kendisine açılıyordu, yeni bir USB bellek takar gibi.
Sisteme farklı yerlerden indirdiğim Windows yüklemeleri ile temiz kurulum dahi yaptım sonuç yine aynı. HDD çıkartıp, sistemi sadece SSD ile çalıştırdım değişen olmadı.
SSD ve HDD sağlık kontrollerini yaptırdım, hatalı veya bozuk gözükmüyor.
Aklıma başka bir yöntem gelmiyor, belki burada bu sorunla karşılaşan veya bilgisi olan birinin bana yardımı dokunur umuduyla yazıyorum.
Bu arada, bilgisayarın başlat düğmesine basıp direk olarak BIOS'a girip oradan hiçbir işlem yapmadan çıkınca Windows düzgün devam ediyor ya da mavi ekran kısmında bilgisayarımı yeniden başlat kısmını bir veya 2 kere yapınca normal olarak sistem geliyor.
Daha önceleri de bilgisayar ilk açıldığında HDD klasörü kendi kendisine açılıyordu, yeni bir USB bellek takar gibi.
Son düzenleme: