R5 2600X sisteme kasa fanı önerisi

Slown

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Sizden fan konusunda fikir isteyeceğim çünkü bu konuda bilgisizim biraz.
Öncelikle bilgisayarımı toplayalı daha 1 ay oldu olmadı ve şu an kasamda arka üst köşede 1 tane fan bulunmaktadır, başka da fanı yok. Değerlerine baktığımda ve Antalya'da yaşamama rağmen yine de bu soğutma konusunda bir sıkıntım olmadı. Önümüz kış, yine pek bir sorun olacağını sanmıyorum ama parçalara da zarar gelsin istemiyorum. O yüzden 2 tane 120mm fan alacağım havalar tekrar ısınmaya başladığında ilkbahara doğru biraz daha takviye yaparım ama şu an önceliğim ve bütçem 2 fana el veriyor.
Gelelim kasa bilgilerimize,
Kasa: Aerocool Project 7 P7-C1
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ekran kartı: GTX 1080 Armor 8GB OC
Güç Kaynağı: Aerocool Kcas 650W 80+Plus Gold. (Tüm kasayı yazardım ama ana bileşenleri yazayım dedim.)
Çok fazla para vermek istemiyorum ama kasayı ucuz göstermekte istemiyorum o yüzden ışığını açıp kapatabileceğim RGBli sessiz bir fan istiyorum önerilerinize açığım.
Ve son olarak kasanın nerelerine takmalıyım bu fanları? 1'i ön alta olacak SSD ve HDD'yi de soğutabilmesi için evet ama diğerini kasanın üstüne mi takmalıyım önüne mi bu konuda da bilgilendirirseniz teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu set 11.11 indiriminde senin istediğin özelliklere uyuyor. Şu an alabileceğin fiyat performans RGB en uygun ürün. Bence kaçırma 150 lira fiyatı var 3 lü set ve kontrolcüden oluşuyor. 3 adetide ön tarafta kullanırsın gayet de iyi olur. Ayrıca bakım olayıda gayet başarılı fanın yaprakları çıkartıp takılabiliyor. Böylelikle çok kirlendiğinde temizlemesi pratik ve kolay.

https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fa...-rgb-led-fan-rgb-kontrolcu-fan-hub-P242590849

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu set 11.11 indiriminde senin istediğin özelliklere uyuyor. Şu an alabileceğin fiyat performans RGB en uygun ürün. Bence kaçırma 150 lira fiyatı var 3 lü set ve kontrolcüden oluşuyor. 3 adetide ön tarafta kullanırsın gayet de iyi olur. Ayrıca bakım olayıda gayet başarılı fanın yaprakları çıkartıp takılabiliyor. Böylelikle çok kirlendiğinde temizlemesi pratik ve kolay.

Aerocool P7-f12 Pro 3 X 12cm Rgb Led Fan + Rgb Kontrolcü Fan Hub - n11.com

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Peki 3 ünüde öne takmak bir sorun teşkil ediyor mu ? Ne biliyim içeri hava çeken 3 fan olup dışarı atan 1 tane olmasından dolayı felan ? Ona göre hemen sipariş vereceğim hocam.

Peki 3 ünüde öne takmak bir sorun teşkil ediyor mu ? Ne biliyim içeri hava çeken 3 fan olup dışarı atan 1 tane olmasından dolayı felan ? Ona göre hemen sipariş vereceğim hocam.
Kasanız ön tarafta 3 adet 120 mm fan destekliyorsa hiç bir sıkıntı olmaz. Gerçi yanlış bakmıyorsam sizin kasanız zaten aynı fanlardan 3 tanesi ile birlikte satılıyor olmalıydı.

Sorun olmaz niye olsun ki. Isınan hava yukarı doğru hareket edeceği için havanın bir kısmı da yukarıdan atılır. Senin kasanın hava sirkülasyonu oldukça iyi gayet de iyi olur. Görüntü açısından da güzel olur :)

Bir de arkadaşın dediği gibi kasayı satın alırken ön tarafta 3 arka da 1 adet 120mm fan ile gelmedi mi?

Valla bende video incelemelerinde baktığımda 3+1 fanla beraber geliyordu kasa ben de elime geçtiğinde şaşırdım. Siparişi de Sinerji'den vermiştim orayla iletişime geçtim onlarda pek yardımcı olmadı, pek pahalı bir şey değil diye çok üstelemedim yoksa haklısınız 3 ön 1 arka fanla gelmeliydi.

Aerocool P7-f12 Pro 3 X 12cm Rgb Led Fan + Rgb Kontrolcü Fan Hub - n11.com

Verdim sipariş bakalım kasaya takınca hortlatırım teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Evet fanlar elime ulaştı ama galiba ilk kez kasaya fan eklemeye çalıştığımdan olsa gerek beceremedim yardım edecek bir arkadaş var mı. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı