R5 2600X sisteme kasa fanı önerisi

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Güzel olmuş eline sağlık :) Fanlar ile gelen kontrolcu bonus oldu. Koy kenara yarın öbür gün belki lazım olur. RGB desteği olmayan anakartlı bir pc yi rgb li yapılır ya da mevcut olan kontrol kartı arızalanır onun yerine kullanılır.

Benim öğrenmek istediğim şu anda kasanda 4 adet fan çalışıyor. Bu fanların hızını anakart sıcaklığa göre otomatik kontrol ediyor olması lazım? Yeni fanların ses durumları nasıl? Sistem yük altındayken oyun oynarken ya da sistem boştayken fanlar sesli mi çalışıyor?

Evet kasanın sesinde bir çoğalma mevcut ama eskiden boşta ses seviyesi 100 üstünden 12'yse şimdi 15-16 gibi ufak bir artış yani, ama oyunlara girdiğimde vs fan sesinde artış var mı yok mu kestiremedim yok gibi bu da bana hep tam hızda mı çalışıyorlar acaba diye sorgulamama sebep oldu.(Oyuna girdiğimde ekran kartı fanları da çalışmaya başladığı ve ses yaptığı için tam emin olamadım.) Dün fanları taktığımdan beri yeni oyun oynamaya vaktim oldu vizeler felan malum . :) Biraz daha inceleyip son kararımı da yazarım. Fan hızını kontrol edebileceğim bir program baktım ama Speedfun felan çok uydurmasyon geldi öyle bir program bulup ordan da kontrol edeceğim.

Evet kasanın sesinde bir çoğalma mevcut ama eskiden boşta ses seviyesi 100 üstünden 12'yse şimdi 15-16 gibi ufak bir artış yani, ama oyunlara girdiğimde vs fan sesinde artış var mı yok mu kestiremedim yok gibi bu da bana hep tam hızda mı çalışıyorlar acaba diye sorgulamama sebep oldu.(Oyuna girdiğimde ekran kartı fanları da çalışmaya başladığı ve ses yaptığı için tam emin olamadım.) Dün fanları taktığımdan beri yeni oyun oynamaya vaktim oldu vizeler felan malum . :) Biraz daha inceleyip son kararımı da yazarım. Fan hızını kontrol edebileceğim bir program baktım ama Speedfun felan çok uydurmasyon geldi öyle bir program bulup ordan da kontrol edeceğim.

Anladığım kadarıyla arka tarafa bağlı PWM destekli egzos fanı sayesinde, fan devri anakart tarafından ısıya göre otomatik olarak ayarlanıyor. Yani egzos fanını çıkart ön taraftaki diğer fanlar tam hız çalışmaya başlar diye tahmin ediyorum. Diğer türlü tam devirde hangi fan olursa olsun rahatsız edici bir şekilde gürültülü çalışır. Sonuçta çok gürültülü çalışmıyor fanlar diyebiliriz. Bu da güzel bir haber. Diğer markaların bir tanesi 100-150 hatta 200 liraya satılan RGB fanlarına hiç gerek yok sonucunu çıkartabiliriz.

Yazılım olayına gelirsek speedfan gibi bir uygulamaya gerek yok. Anakartın kendi uygulaması vardır. Fan modlarını performans, sessiz gibi bu tarz ayar yapabilirsin. Mesela yazın havalar çok sıcakken performans moda alıp fan devri daha yüksek düzeyde çalıştırabilir gibi.

Şimdi baktım MSI Command Center diye bir uygulama var. Bu yazılım ile cpu fan, sistem fan hepsini istediğin şekilde ayarlayabiliyorsun.

Kurulu windows versiyonunu seçip Utility kısmından MSI Command Center
Support For B450 TOMAHAWK | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

----

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı