R5 2600X ve GTX 1650 sistemde darboğaz

carlshow

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, beni aşırı bunaltan bir sorun yaşıyorum bilgisayarla ilgili, çoğu oyunlarda normal bir şekilde sistem uyumlu oluyor. CPU %20'lerdeyken GPU %99'larda çalışıyor bu gayet iyi, fakat aşırı mesh ve matematiksel işlemler gerektiren az sayılı oyunlarda (7 Days to Die gibi) CPU %15-20'lerdeyken GPU %3-%7'lerde geziyor. GPU bu kadar az bir performans gösterirken aldığım FPS inanılmaz bir şekilde 2-20 arası bir şey oluyor ve bu beni çok sinir ediyor. Bunun sorununu gerçekten anlamıyorum, ilk aklıma işlemcinin verileri ekran kartına yetiştiremediğini düşündüm. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Ekran kart: GTX 1650 Super DDR 6 4 GB.
İşlemci: Ryzen 5 2600X 6 çekirdekli 3.6 GHz.
RAM: 2x8 16 GB 2331 MHz.
Anakart: MSI B450 Plus.
Hafıza: M.2 SSD 512 GB.
Power: 600W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları çok düşüğe çekmiş olabilir misiniz?

Piksel düşürmeniz GPU'nun yükünü daha da azaltacaktır, 4K'ya çekmeye çalışın en yüksek ayarlarda bir test yapın bir de öyle bakalım.

Dediğiniz oyun zaten optimizasyon özürlü bir oyun sistem fark etmeksizin FPS düşüklüğü kasma donma yaratabiliyor. Ayrıca bu parçalar zaten darboğaz yapmaz işlemci gayet yeterli.

Dediğiniz oyun zaten optimizasyon özürlü bir oyun sistem fark etmeksizin FPS düşüklüğü kasma donma yaratabiliyor. Ayrıca bu parçalar zaten darboğaz yapmaz işlemci gayet yeterli.

Aynen öylede, hani optimizasyon kötü olduğu için zaten bir darboğaz oluyor galiba, diğer oyunlarda pek bir sorun yok, bunun için bir çözüm arıyorum.

Piksel düşürmeniz GPU'nun yükünü daha da azaltacaktır, 4K'ya çekmeye çalışın en yüksek ayarlarda bir test yapın bir de öyle bakalım.

Tamam, deneyip tekrar döneceğim.

Aynen öylede, hani optimizasyon kötü olduğu için zaten bir darboğaz oluyor galiba, diğer oyunlarda pek bir sorun yok, bunun için bir çözüm arıyorum.

Tamam, deneyip tekrar döneceğim.

Bu tür oyunlar ilgili sorunlarda genelde net bir çözüm olmaz. Grafikleri ve çözünürlüğü yükseltip bir deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…