R5 2600X ve RX 470 Sistem Açılışta Donma Sorunu

Emergens

Decapat
Merhabalar, konuya hemen gireyim. Bundan 3 gün önce oyun oynarken, bir anda bilgisayarımın kitlenmesi ve tekrar açmaya çalıştığımda ise monitöre, klavyeye ve fareye elektrik gelmemesi sebebiyle yeni bir sistem topladım. Eski sistemimden yalnızca ekran kartımı(Ekran kartının çalıştığını tespit ettikten sonra), güç kaynağımı, SSD'mi ve harddiskimi kullanmaktayım. Problemim ise; bilgisayarı başlatırken gelen başlangıç ekranındaki ana kart reklamında takılması ve Windows açılış aşamasına geçmemesi. Ama bu ekranda kaldığımda bilgisayarı yeniden başlatırsam, o ekranı geçiyor ve Windows'u açıyor. Bu olay kronik bir şekilde sürekli devam ediyor. Eğer bilgisayarımı kapatırsam ve power düğmemden açmayı denersem, giriş ekranında kalıyorum ve yeniden başlatıp açıyorum. Yeni sistemimle 11 saat sürekli olarak oyun oynayıp işlemci ve ekran kartı sıcaklığı, performansı gibi testler yaptım ve sistem beklediğimden bile daha iyi performans sergiliyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Sistem özellikleri:
  • Asus TUF B450-Plus Gaming
  • Ryzen 2600x
  • Corsair 16 GB CL15 3000MHz
  • RX470.

Donma sorunları genellikle hdd, driver, psu, bios, işletim sistemi vs.kaynaklı olur.Sizinkine benzer açılış sorununu Windows yüklü bilgisayara Mac işletim sistemi yüklerken yaşadım. Mac kurarken bios ayarları bozuluyordu. Windows'u açmaya çalıştığımda sistem 5-6 dakikada açılıyordu ya da resetlemek zorunda kalıyordum. Bios update yapmak yararlı olabilir. Ayrıca Nvdia ekran kartı kullanıyorsanız sürücülerinde çok seçici olmalısınız. Çünkü en güncel sürücüsü sizde problem yaratabilir.

Biosu güncelledim en son sürümünde şu anda ekran kartı olarak da Amd RX470 kullanıyorum.Mac işletim sistemi de kurmayı denemedim ama hdd'den dolayı bir sıkıntı olabilir.Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…