R5 2600X vs R7 2700X

xuarex

Kilopat
Arkadaşlar yaklasık 4 ay sonra bu sistemi toplayacagım. Videolara falan baktıgımda R5 2600 RTX 2060'ın performansını kısıyor gibi hissediyorum o yüzden R7 2700X'li topladım o zamanda 7600 TL civarı bi fiyat çıkıyor. Bütçeyi çok zorluyor buna gerek var mı? Bir de yayıncılıkla falan ugrasıcam videolar çekicem bunu da baz altına alırsanız sevinirim.

370292

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayıncılıkla uğraşıcaksanız 2700x almanız daha iyi olur. Oyuna göre değişebilir ama 2600x de genellikle yayıncılık için yeterli. Güç kaynağını Bronze sertifikalı alın en az. Kasa için o marka sıkıntılı. Anakartı B450 Tomahawk'a düşürürseniz hiçbir şey kaybetmessiniz. Ekran kartı olarak 2060'ta en iyisi Rog Strix OC versiyonudur alabiliyorsanız onu alın.

Böyle değiştirirseniz daha mantıklı olur ve vaktiniz varsa yeni çıkacak İşlemcileri beklemenizda fayda var.

Kasayı MB511, SSD diski 860 Evo yapın. Bütçeyi zorlamak istemiyorsanız anakartı ve RAM'i düşürün, gereksiz olmuş. 600w 80+ güç kaynağı da yeterli olur.

Yayıncılıkla uğraşıcaksanız 2700x almanız daha iyi olur. Oyuna göre değişebilir ama 2600x de genellikle yayıncılık için yeterli. Güç kaynağını Bronze sertifikalı alın en az. Kasa için o marka sıkıntılı. Anakartı B450 Tomahawk'a düşürürseniz hiçbir şey kaybetmessiniz. Ekran kartı olarak 2060'ta en iyisi Rog Strix OC versiyonudur alabiliyorsanız onu alın.
Kasayı değiştirdim bu kasa 600w bronz sertifikalı bi kasa markada sağlam diye biliyorum. Anakart stoklarda olmadıgı için ekleyemedim ama B450 Tomahawk aldım 653tl toplam 6444tl ye düştü fiyat Asus Rog Strix Oc yi de aslında duruma göre alabilirim ama MSI da hoşuma gidiyor. Teşekkür ederim ilginiz için.
Böyle değiştirirseniz daha mantıklı olur ve vaktiniz varsa yeni çıkacak İşlemcileri beklemenizda fayda var.
Sanırım 4 ay içinde çıkacak 3.nesiller eğer çıkarsa tekrardan konuyu açıcam ama yetişmezse bu şekilde toplucam muhtemelen. Ram i değiştirdim, anakartıda B450 Tomahawk yaptım.
Kasayı MB511, SSD diski 860 Evo yapın. Bütçeyi zorlamak istemiyorsanız anakartı ve RAM'i düşürün, gereksiz olmuş. 600w 80+ güç kaynağı da yeterli olur.
Dediğiniz gibi ssd yi 860 Evo yaptım , anakartı B450 Tomahawk yaptım, Ram i de bundan aldım daha ucuza geldi. Kasayıda 80 Plus sertifikalı kasayla değiştirdim .
Dört ay sonra bazı şeyler değişebilir. Toplu olarak alınacaksa almadan bir hafta önce konu açman yeterli olacaktır.
Evet haklısınız biraz aceleci davranıyorum 3. Nesil Ryzen işlemciler falanda çıkacak ama heyecan işte toplayanlar bilir :D Ve evet toplu olarak alıcam yine bir hafta önce açarım konuyu.

Dosya Ekleri

• yeni.png
    yeni.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 73
  • yeni.png
    yeni.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı