R5 2600X Witcher 3 yüksek sıcaklık

O sıcaklıklar normal değil maksimum 65'i falan gömesi gerekiyor zira ben 2600K 4,7 GHz'de kullanıyorum soğutucum Cooler Master T4 oyunlarda en fazla 75 oluyor. Termal macunu doğru uyguladığından emin ol.
 
CPU fan ayarlarıyla hiç oynadınız mı yoksa ayarlar stok halde mi duruyor? Bence abartılacak bir değer değil ama fan ayarı yapmadıysanız RPM artırarak sıcaklığı daha da düşürmek mümkün olabilir diye düşünüyorum. Bence normal bir değer.
 
Anakartın programı ile birkaç ayar yapmıştım sonra AI Suite 3 ile sonra yanlış birşeyler yaptım diye silip sıfırladım ondan olmuş olabilir mi acaba ?
Kasa içi hava akışı iyi değilse görülebilecek durumlar ancak sıcaklıklarınız öyle anormal de değil.
Sharkoon TG5 kasa kullanıyorum ve kasa da masanın üstünde duruyor hava akışında sıkıntı yok aslında.
 
Sıfırlandı ise problem olacağını zannetmiyorum. Prime 95 testine sokup aida64 tarzı bir programla fanın dönüş hızına bak maksimuma çıkar ise sorun farklı bir noktadadır.
 
Anakartın programı ile birkaç ayar yapmıştım sonra AI Suite 3 ile sonra yanlış birşeyler yaptım diye silip sıfırladım ondan olmuş olabilir mi acaba ?
Dediğim gibi fan ayarlarını biraz daha agresif yaparsanız yani biraz yükseltirseniz sıcaklık daha da düşer ama 69-70 derece çok da anormal bir değer değil. Rahatsız oluyorsanız ister BIOS üzerinden ister yardımcı programlarla fan devrini artırabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı