R5 3400G Mini-ITX sistem tavsiyesi

Mc_Neyzen

Centipat
Babam dukkanda kullanılmak üzere bir bilgisayar istiyor. Küçük olsun, güçlü olsun istiyor. Muhasebe programı kullanacak ve gündelik internet, haber, muzik vs. için kullanılacak. Arada bir torunlar gelince oyun oynar. Kullanım amacı bu şekilde.
Ryzen 5 3400G işlemci ve MSI B450'i Gaming Plus AC anakartı düşündük. Ekran kartı takmayacağız. 3200 MHz 16 GB'de RAM takmayı düşünüyoruz. Böyle bir sistem için PSU ve kasa ne alalım onu karar veremedim. R5 3400G ön belleği bayağı düşük. Bir sıkıntı çıkarır mı acaba yoksa 3600X ile basit bir ekran kartı mı taksak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için kullanılmayacaksa B450 GAMING Plus anakarta ne gerek var hocam? Ya A320 S2H alın ya da B450 S2H. Kullanım amacına bakılacaksa da benim tercihim A320 olurdu.

Oyun için kullanılmayacaksa B450 GAMING Plus anakarta ne gerek var hocam? Ya A320 S2H alın ya da B450 S2H. Kullanım amacına bakılacaksa da benim tercihim A320 olurdu.
bunlar buyuk değilmi anakartlar mini kasa toplamak istiyoruz ilerde işlemci vs değiştirirsek anakart sağlam olsun diye düşündük
Eğer bütçeniz varsa tabii ki 3600x takın.
Bütçede sıkıntı yok. 3600x takınca ekran kartı takmamız gerekecek. mini ıtx kasaya sığacak mı ekran kartı

Anakartın boyutuyla sağlamlığın pek alakası yok. Tabii taşınabilirlik isterseniz başka.

Hangi kasa olacak?
ITX olup RTX2080 Ti takılan kasalar da var ve 3600X ile iyi bir GPU takılabilir.

Ya da sistem genel amacı nedir?
Sistem amacını konuda belirtmiştim. Hangi kasa olacağı hakkında bir fikrim yok onun için yardım istedim zaten.

B450 S2H internetteki yazılana göre Gaming Plus'dan 3-5 cm daha küçük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…