R5 3400G sistem önerisi

dediğiniz parçalara baktım fakat bir anakart göremedim işlemcinin desteklediği max ram hızına sahip bir anakrt düşünüyorum bunun yanında soğutucublokları da olmalı çok baktım fakat bulamadım bildiğiniz bir anakart var mı am4 soket

B450 X470 B550 ve X570 çipset anakartların hepsi olur. 5600X için sadece Biraz kaslı versiyonlarına dikkat edin VRM Pasif soğutucusu olan modelleri almaya çalışın.

Sadece 3400G için konuşuyorum.
Bu anakart hem ucuz hem işini görür.
B450 anakartlar içinde üst sınıf bir anakart.
B550'ler arasında bunlar da sağlam anakartlar.
Bunlar ise X570'ler.
3400G için B450M S2H v2'yi kullanabilirsin ve sorun olmaz. Ucuza kapatırsın.
3600 için Tomahawk önerimdir. 5600X ile"de BIOS güncellemesi yaptıktan sonra kullanabilirsin.
Bütçe varsa B550 Tomahawk alınır. 5600X gibi bir işlemciye de böyle bir anakart yakışır. Daha üstü zaten X570 diye uzayıp gidiyor. Yani ben ileride 5600X alıp sistemi yükseltirim diyorsan S2H falan alma.

çok teşekkür ederim tomahawk alıcam şu anlık r5 3400g kullanıcam daha sonradan bunu r5 3600x gibi bir işlemciye çıkarıp iyi bir soğutma ile ufak oc lar yapıcam yanına da 1660 veya 3060 gibi bir ekran kartı eğer darboğaz yapmıyorsa kullanıcam rami de 2*8 olarak 3000 mhz kullanıcam tekrardan teşekkür edrim bir de birşey daha sormak istiyorum internette hiçbir yerde r5 3400g bulamadım r5 3400g pro var ve tray var bu ibareler ne anlama geliyor pro alsam sorun olur mu tray alsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım

1660 ile zaten yapmaz ama 3060 ile 1080p çözünürlükte çok az yapabilir. Hissetmezsin bile zaten dediğin gibi güzel bir soğutucu ile OC yaparsan bu küçük sorunda ortadan kalkacaktır.
Link burada ama kutulu hali 2000TL. Kutusuz hali 1400. Tray işlemci fansız ve kutusuz işlemci demek yani yanında fan ve kutu gelmiyor.
Pro modelinde ise çarpan kilidi açık değil yani OC yapamazsın. Daha çok iş yerleri gibi kurumsal yerlerde üretilen güvenlik konusunda daha başarılı olan işlemciler. Normal kullanıcı için gereksiz yani.

Kutusuz olarak alsam nasıl sorunlarla karşılaşabilirim galiba soğutucusu da yanında gelmiyor tray olarak alındığı zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…